Giovanni van Bronckhorst: 'Hij is misschien wel de beste trainer ter wereld'
Woensdag, 15 mei 2019 om 07:59

Giovanni van Bronckhorst beleefde vier bewogen jaren als coach van Feyenoord. De oefenmeester zit woensdagavond tegen Fortuna Sittard voor het laatst op de bank van de Rotterdammers. De winst van de landstitel vormde het absolute hoogtepunt in de nog relatief prille trainersloopbaan van Van Bronckhorst. "De Coolsingel, als je dáár staat, ben je succesvol geweest. Kampioen van Nederland met Feyenoord, dat was het hoogst haalbare", erkent de oefenmeester woensdag.

De vrouw en kinderen van Van Bronckhorst hebben het niet altijd makkelijk gehad in de afgelopen vier seizoenen. "De aandacht van de media en de achterban, daar kun je jezelf eigenlijk niet op de voorbereiden. En de familie al helemaal niet", legt de vertrekkende coach van Feyenoord in het Algemeen Dagblad uit. "Zeker als het negatief was, kon het lastig zijn. We hebben het best moeilijk gehad. Maar mijn vrouw en kinderen zijn daar zeker sterker uit gekomen."

Meer: Pierre van Hooijdonk kritisch: ‘Je zet geen onervaren coach op die vulkaan’

De harde en anonieme meningen ten spijt, Van Bronckhorst heeft naar eigen zeggen nooit op het punt gestaan om te stoppen. "Zeker niet. Al die meningen, en zeker al die anonieme, hebben ook geen rol gespeeld om te stoppen. Vier jaar was mooi, het is goed zo." Van Bronckhorst houdt mooie herinneringen over aan zijn vier seizoenen in dienst van Feyenoord, zoals bijvoorbeeld het duel met het Manchester City van collega Josep Guardiola in Rotterdam. "Josep is misschien wel de beste trainer ter wereld. Ik was al eens bij hem geweest in München. De dag voor deze wedstrijd in de Champions League hebben we in De Kuip koffiegedronken en bijgepraat."

Van Bronckhorst onmoette Kevin De Bruyne al eerder, op vakantie in Spanje. "Daar hadden we het al over een eventuele ontmoeting tussen City en Feyenoord. Die gasten gaven het toe, ze hadden gezien hoe Manchester United onderuitging in de Kuip. De kracht van de Kuip, dat was een item. Ze moesten vol gas geven en dat hebben ze gedaan." Guardiola nam na zijn periode bij Barcelona een jaar vrij, alvorens hij bij Bayern München aan de slag ging. "Ik weet zelf nog niet wat ik ga doen. Er moet echt iets moois voorbijkomen, wil ik geen jaar vrijaf nemen. Als er iets komt en ik voel dat ik er energie van krijg, dan hoeft het niet eens een topclub te zijn."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Giovanni van Bronckhorst
 
Josep Guardiola

>
Eredivisie
Fortuna Sittard
1
4
Feyenoord
Woensdag, 15 mei 2019 om 19:30
Meer nieuws
   
22:39
22:39
Italië loopt in slotfase uit naar ruime zege; eerste succes voor Van 't Schip
0
   
22:38
22:38
Spanje plaatst zich in blessuretijd voor EK na pittige strijd in Zweden
3
   
22:20
22:20
Grootverdiener speelde pas 142 minuten namens Arsenal: 'Wel een dappere zet'
50
   
21:56
21:56
VIDEO - Marcus Berg zet Zweden op voorsprong tegen Spanje
0
   
21:40
21:40
Justin Kluivert baalt wederom van besluit: 'Natuurlijk dacht ik: kom op nou'
31
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties