Onduidelijkheid over toekomst van Ajacied: 'Na De Graafschap gaan we zitten'
Woensdag, 15 mei 2019 om 11:47

Joël Veltman is volledig hersteld van een zware knieblessure en krijgt bij Ajax weer regelmatig een basisplaats toebedeeld. De rechtsbenige verdediger prijst zich gelukkig met het feit dat trainer Erik ten Hag hem weer regelmatig speelminuten laat maken. "Ja, allemaal positieve berichten. Laten we het zo houden", zegt de teruggekeerde Veltman in gesprek met NUsport.

Eind vorig seizoen raakte Veltman geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Zijn blessure kwam op een uiterst ongelukkig moment, juist ook omdat hij hoopte de stap naar het buitenland te wagen. Het was alweer de tweede zware blessure in de loopbaan van Veltman.

Meer: Aad de Mos ziet Ronald Koeman-trekjes bij ‘verrassing’ van Ajax-seizoen | Daley Blind: ‘Hij vult het fantastisch in, we kennen elkaar al heel lang’

Voor het revalidatietraject werd gekozen voor de faciliteiten van de KNVB. De negentienvoudig Oranje-international reageert met een kwinkslag als hem wordt gevraagd wat ze bij de voetbalbond in zijn thee deden. "Een beetje honing, haha", grapt hij. "Na mijn eerste kruisbandblessure kwam ik sterker terug en nu ook. Ik ‘gun’ iedereen zo'n blessure, puur om het feit dat je mentaal en fysiek sterker wordt."

Voor Ajax valt dit seizoen ‘alles op zijn plek’, zo oordeelt Veltman. "Iedereen heeft zijn aandeel gehad. Het is een prachtige puzzel geworden". De 27-jarige rechtsback annex centrale verdediger staat voor zijn laatste contractjaar in de Johan Cruijff ArenA. Een voortijdig vertrek is niet al op voorhand uitgesloten. "Een goede vraag. Na De Graafschap (woensdagavond, red.) gaan we zitten. Ik zie wel wat er op mijn pad komt."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Joël Veltman

>
Eredivisie
De Graafschap
1
4
Ajax
Woensdag, 15 mei 2019 om 19:30
Poll
Ajax moet het contract van Joël Veltman verlengen
Ja
Nee
Meer nieuws
   
22:39
22:39
Italië loopt in slotfase uit naar ruime zege; eerste succes voor Van 't Schip
0
   
22:38
22:38
Spanje plaatst zich voor EK na pittige strijd in Zweden
2
   
22:20
22:20
Grootverdiener speelde pas 142 minuten namens Arsenal: 'Wel een dappere zet'
50
   
21:56
21:56
VIDEO - Marcus Berg zet Zweden op voorsprong tegen Spanje
0
   
21:40
21:40
Justin Kluivert baalt wederom van besluit: 'Natuurlijk dacht ik: kom op nou'
22
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties