Onduidelijkheid over toekomst van Ajacied: 'Na De Graafschap gaan we zitten'
Woensdag, 15 mei 2019 om 11:47

Joël Veltman is volledig hersteld van een zware knieblessure en krijgt bij Ajax weer regelmatig een basisplaats toebedeeld. De rechtsbenige verdediger prijst zich gelukkig met het feit dat trainer Erik ten Hag hem weer regelmatig speelminuten laat maken. "Ja, allemaal positieve berichten. Laten we het zo houden", zegt de teruggekeerde Veltman in gesprek met NUsport.

Eind vorig seizoen raakte Veltman geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Zijn blessure kwam op een uiterst ongelukkig moment, juist ook omdat hij hoopte de stap naar het buitenland te wagen. Het was alweer de tweede zware blessure in de loopbaan van Veltman.

Meer: Ajacieden dragen 34ste landstitel op aan Nouri: ‘Deze is speciaal voor Appie’ | Opstelling Ajax kent één wijziging voor officiële kampioenswedstrijd

Voor het revalidatietraject werd gekozen voor de faciliteiten van de KNVB. De negentienvoudig Oranje-international reageert met een kwinkslag als hem wordt gevraagd wat ze bij de voetbalbond in zijn thee deden. "Een beetje honing, haha", grapt hij. "Na mijn eerste kruisbandblessure kwam ik sterker terug en nu ook. Ik ‘gun’ iedereen zo'n blessure, puur om het feit dat je mentaal en fysiek sterker wordt."

Voor Ajax valt dit seizoen ‘alles op zijn plek’, zo oordeelt Veltman. "Iedereen heeft zijn aandeel gehad. Het is een prachtige puzzel geworden". De 27-jarige rechtsback annex centrale verdediger staat voor zijn laatste contractjaar in de Johan Cruijff ArenA. Een voortijdig vertrek is niet al op voorhand uitgesloten. "Een goede vraag. Na De Graafschap (woensdagavond, red.) gaan we zitten. Ik zie wel wat er op mijn pad komt."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Joël Veltman

>
Eredivisie
De Graafschap
1
4
Ajax
Woensdag, 15 mei 2019 om 19:30
Poll
Ajax moet het contract van Joël Veltman verlengen
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Arsenal moet Barça 60 miljoen betalen voor droomkandidaat
9
   
00:00
00:00
Kelle Roos neemt wraak: 'Wij vinden hen irritant en zij vinden ons irritant'
7
   
23:45
23:45
Neres arriveert bij Seleção; Perez en Depay genieten van vrije dagen
0
   
23:24
23:24
Analisten prijzen verrassende uitblinker: 'Als Feyenoord verlegen zou zitten...'
9
   
23:06
23:06
Ware slijtageslag in play-offs: 'Ik heb niet eens een hamstring meer'
13
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties