Wijnaldum: 'Alleen al daarom verdient Liverpool een prijs, vind ik'
Woensdag, 15 mei 2019 om 14:43

Liverpool greep net naast de landstitel in de Premier League, maar het elftal van Jürgen Klopp krijgt over enkele weken nog een kans op het winnen van een prijs. Alleen Tottenham Hotspur kan Liverpool namelijk nog van de Champions League-trofee afhouden. De finale tussen de Engelse grootmachten staat gepland voor 1 juni en zal plaatsvinden in het Wanda Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid.

"We kunnen terugkijken op een goed seizoen en het is nu aan ons om er door het winnen van een prijs extra glans aan te geven", stelt Georginio Wijnaldum woensdag in een interview op de website van the Reds. "Het zou zonde zijn als we straks met lege handen staan. We zijn erg constant geweest en hebben goed voetbal laten zien. Alleen al daarom verdienen we een prijs, vind ik."

Meer: Wijnaldum deelt complimenten uit: ‘Hij heeft het enorm goed gedaan’ | Late penalty laat reeks Liverpool aanhouden; El Ghazi belangrijk met assists

"In de laatste paar wedstrijden konden we ons geen misstap veroorloven. We bleven winnen, maar dat deed Manchester City ook. Het is dan ook terecht dat zij kampioen zijn geworden. Nu hebben we een wedstrijd (tegen Tottenham Hotspur, red.) voor de boeg waarin het alles-of-niets is wat betreft het veroveren van een prijs. Het is dus zaak dat we de finale tot een goed einde brengen."

Wijnaldum had met zijn twee doelpunten in de returnwedstrijd tegen Barcelona in de halve finale een groot aandeel in de finaleplaats van Liverpool. De brigade van Klopp stapte dankzij een wervelende tweede helft met een 4-0 overwinning van het veld en poetste daarmee de 3-0 nederlaag in het Camp Nou weg. De nummer twee van de Premier League aast op eerherstel, want de eindstrijd van vorig seizoen ging verloren tegen Real Madrid (3-1).

 
Premier League
 
Liverpool
 
Georginio Wijnaldum
 
Jürgen Klopp

Poll
Denk jij dat Liverpool de Champions League gaat winnen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties