'PEC moet ondanks goede gesprekken verder zoeken naar opvolger Stam'
Woensdag, 15 mei 2019 om 15:55

Maurice Steijn wordt niet de nieuwe trainer van PEC Zwolle. Voetbal International meldt woensdag dat de huidige oefenmeester van VVV-Venlo geen heil ziet in de opvolging van Jaap Stam. Laatstgenoemde werd in december aangesteld, maar een half jaar later is zijn dienstverband in Zwolle alweer voorbij. Stam is met ingang van volgend seizoen de nieuwe coach van Feyenoord.

Steijn hield een goed gevoel over aan het gesprek met de clubleiding van vorige week donderdag en dat positieve gevoel was wederzijds. De beleidsbepalers van PEC wilden met hem in zee, maar de oefenmeester in Limburgse dienst ziet toch af van een samenwerking met de Blauwvingers. De voorwaarden in het aangeboden contract zijn naar verluidt een niet te nemen hobbel.

Om dezelfde reden ging vorig jaar een overgang naar Feyenoord niet door. Steijn kon in Rotterdam als assistent-trainer beginnen, maar tot een deal kwam het nimmer. In een eerder stadium zei hij ‘nee' tegen het hoofdtrainerschap van FC Utrecht. De trainer van de huidige nummer twaalf in de Eredivisie wil zijn beslissing om het aanbod van PEC te weigeren vooralsnog niet van commentaar voorzien.

Steijn, nog in de race voor de Rinus Michels Award, heeft vijf succesvolle jaren in Venlo achter de rug. VVV kende de afgelopen seizoenen zelden degradatiezorgen en is uitgegroeid tot een volwaardige middenmoter op het hoogste niveau. Het seizoen 2018/19 wordt woensdagavond afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PEC Zwolle
 
VVV-Venlo
 
Maurice Steijn
 
Jaap Stam

Poll
Had jij Maurice Steijn een goede trainer gevonden voor PEC Zwolle?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties