Overmars gaat Van de Beek aanbieding doen na 'stormachtige ontwikkeling'
Donderdag, 16 mei 2019 om 13:12

Ajax gaat proberen om komende zomer Donny van de Beek aan boord te houden. De Oranje-international heeft zich naar verluidt in de kijker gespeeld bij verschillende clubs uit het buitenland, maar Marc Overmars hoopt de middenvelder voor de selectie van trainer Erik ten Hag te behouden. De directeur voetbalzaken wil hem een nieuw contract aanbieden.

Van de Beek verlengde zijn contract bij Ajax in januari 2018 met twee jaar, tot de zomer van 2022. Dit seizoen heeft hij zich onder Ten Hag ontwikkeld als dragende kracht. "Hij heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en daarvoor moet hij worden beloond. We willen Donny niet kwijt", laat Overmars weten in gesprek met De Telegraaf.

Meer: ‘Natuurlijk wil ik Koeman terugbetalen, hij heeft vertrouwen in me’ | Henk Spaan ziet opvallende dissonant in voorste linie van PSV

De middenvelder behaalde woensdagavond zijn eerste landstitel met Ajax. Na afloop werd hem door de NOS gevraagd naar zijn sportieve toeokmst. "Laat duidelijk zijn dat ik een prachtig seizoen heb gehad en ik ben heel blij om voor Ajax te spelen. Dat zal altijd zo blijven. Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik heb nog een contract. Voor de rest zien we het wel. Ik heb het er nog met niemand over gehad." Van de Beek speelde dit seizoen 34 competitiewedstrijden en was daarin 9 keer trefzeker.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Donny van de Beek
 
Marc Overmars
 
Erik ten Hag

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties