'Bosz wil Ajax tussen de vijf en zeven miljoen betalen voor 'Lieblingsschüler''
Vrijdag, 17 mei 2019 om 20:38

De Telegraaf maakte vrijdagochtend al melding van de interesse van Bayer Leverkusen in Daley Sinkgraven en uit Duitsland komen nu ook berichten door over de verregaande plannen van de club van trainer Peter Bosz. De oefenmeester, in het verleden een seizoen werkzaam in Amsterdam, zou zelfs al persoonlijk met de middenvelder annex linksback gesproken hebben over een verhuizing naar de BayArena.

BILD meldt vrijdagavond dat de Nederlandse oefenmeester Sinkgraven graag voor volgend seizoen aan zijn selectie toe wil voegen. De Duitse boulevardkrant omschrijft de speler als Bosz’ Lieblingsschüler, het ‘lievelingetje van de meester’, aangezien het de huidige trainer van Die Werkself was die Sinkgraven op de linksbackpositie neerzette en stelde dat hij als vleugelverdediger ‘de wereldtop kon halen’.

De 23-jarige voormalig jeugdinternational werd in de zomer van 2015 als middenvelder voor zeven miljoen euro opgepikt bij sc Heerenveen, maar slaagde er in Amsterdam nooit in om in die linie een basisplaats te veroveren. In het jaar dat Bosz de scepter zwaaide in de Johan Cruijff ArenA was hij als linksback echter wel een vaste waarde en ook dit seizoen maakte hij, na lang blessureleed, op die positie minuten.

Leverkusen zou bereid zijn om Ajax een bedrag dat tussen de vijf en zeven miljoen euro ligt te betalen voor Sinkgraven. De Amsterdammers zouden daardoor de transfersom die zij jaren geleden overmaakten naar Friesland bijna of in zijn geheel terug kunnen verdienen. Sinkgraven ligt nog tot medio volgend jaar vast bij de kampioen van Nederland en ziet met Lisandro Martínez nog een extra concurrent voor de linksbackpositie binnenkomen.

 
1. Bundesliga
 
Bayer Leverkusen
 
Ajax
 
Daley Sinkgraven
 
Peter Bosz

Poll
Vind jij dat Ajax voor een dergelijk bedrag afscheid moet nemen van Daley Sinkgraven?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties