Eerste buitenlandse avontuur van Nelom mondt uit in totale mislukking
Maandag, 20 mei 2019 om 19:37

Het avontuur van Miquel Nelom bij Hibernian is beperkt gebleven tot een seizoen. De nummer vijf van het voorbije seizoen in de Schotse Premier League maakt maandag wereldkundig dat Nelom een van de zeventien spelers is die komend seizoen niet terugkeert. De verdediger beschikte over een aflopend contract en dat wordt niet verlengd.

In september vorig jaar maakte Nelom transfervrij de overstap van Feyenoord naar Hibernian. Zijn eerste dienstverband buiten Nederland werd geen succes. De tweevoudig international van het Nederlands elftal kwam tot slechts drie competitiewedstrijden, waarvan de laatste op 6 december tegen Hamilton (0-1 zege). In de laatste twaalf duels van het seizoen behoorde Nelom niet eens tot de wedstrijdselectie.

"Net als veel van zijn voorgangers kan Nelom wijzen naar de consistentie van Lewis Stevenson als de voornaamste reden voor zijn gebrek aan speeltijd", schrijft Hibernian in het clubstatement. De 28-jarige Nelom tekende in september een eenjarig contract bij Hibs en kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

De linksback stond zeven jaar onder contract bij Feyenoord, maar kreeg vorig jaar te horen dat er geen plek meer voor hem was in De Kuip. Hij sloot zich in 2009 aan bij de jeugdopleiding van Feyenoord, maar maakte zijn debuut in het profvoetbal in het shirt van Excelsior. Na zijn terugkeer in De Kuip in 2011 kwam hij in totaal tot 157 officiële wedstrijden voor Feyenoord.

 
Premier League
 
Hibernian
 
Feyenoord
 
Miquel Nelom

Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties