Update: Hirving Lozano laat deelname aan Gold Cup definitief schieten
Vrijdag, 24 mei 2019 om 09:32

PSV heeft medisch manager Wart van Zoest met Hirving Lozano meegestuurd naar Mexico. Laatstgenoemde is door bondscoach Gerardo Martino opgenomen in de selectie voor de Gold Cup, maar kampt al weken met een knieblessure. Volgens het Eindhovens Dagblad bewaakt de clubarts de belangen van zowel Lozano als PSV. De nummer twee van het afgelopen seizoen wil voorkomen dat er onnodige risico's worden genomen met Lozano.

Lozano raakte het afgelopen seizoen geblesseerd in de uitwedstrijd tegen Willem II en kon de laatste wedstrijden niet meer in actie komen. Desondanks werd hij toch opgeroepen voor de nationale ploeg, want de doktoren van het Mexicaanse team willen met eigen ogen de klachten van Lozano beoordelen. 'Indien mogelijk willen ze Lozano bij het nationale team laten revalideren, speelklaar krijgen en misschien nog wedstrijdminuten laten maken bij Mexico, maar dat lijkt vanuit PSV-perspectief niet realistisch', schrijft het regionale dagblad.

Meer: Hirving Lozano verlaat veld op brancard en keert bezorgd terug naar Italië

PSV denkt dat de Gold Cup (start op 16 juni) te vroeg komt voor Lozano en acht het niet verstandig om hem in actie te laten komen. Eerder kreeg hij vanuit de medische staf van PSV te horen dat het maximaal twaalf weken zal duren voordat hij volledig hersteld is. De Mexicaanse aanvaller wil naar verluidt het liefst in Eindhoven herstellen. Chucky staat open voor een zomerse transfer en wil komende zomer fit aansluiten bij zijn eventuele nieuwe werkgever. Napoli is al geruime tijd de club waarmee Lozano het vaakst in verband wordt gebracht.

Update 23 mei 22.51 uur - ‘Geblesseerde Hirving Lozano keert terug naar Eindhoven’
Hirving Lozano lijkt niet in actie te komen op de Gold Cup. Verschillende Mexicaanse media, waaronder ESPN en Nación Deportes melden donderdagavond dat de aanvaller te veel last heeft van de knieblessure die hij onlangs tegen sc Heerenveen opliep om zijn land te vertegenwoordigen. Lozano zal zodoende op korte termijn terugkeren naar Eindhoven om daar verder aan zijn herstel te werken.

Update 24 mei 09.32 uur - Hirving Lozano laat deelname aan Gold Cup definitief schieten
Hirving Lozano komt definitief niet in actie op de Gold Cup. Het Eindhovens Dagblad bevestigt maandagochtend dat de aanvaller van PSV geen risico's neemt met een beschadigde knieband en in Nederland wil herstellen. In Mexico werd zijn situatie beoordeeld door de medische staf van de nationale ploeg, maar nu staat Lozano op het punt om terug te keren in Eindhoven/

 
Meer video's
 
PSV
 
Napoli
 
Hirving Lozano

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties