Update: Almere City FC bevestigt interesse in kandidaat Marino Pusic
Woensdag, 22 mei 2019 om 07:37

Marino Pusic kan al snel na zijn ontslag weer aan het werk, zo weet Voetbal International dinsdagochtend te melden. Almere City FC wil de 47-jarige oefenmeester aanstellen als de opvolger van interim-trainer Ole Tobiasen, die het stokje eerder dit seizoen overnam van de ontslagen Michele Santoni.

Na het kampioenschap met FC Twente, waarmee promotie naar de Eredivisie werd afgedwongen, moest Pusic ondanks een tot 2020 lopend contract vertrekken. De geboren Bosniër nam vorig seizoen in maart in eerste instantie op interim-basis het roer over van de ontslagen Gertjan Verbeek en werd afgelopen zomer definitief aangesteld in Enschede. Twente besloot Pusic ondanks het kampioenschap te vervangen door assistent Gonzalo García García.

Pusic kreeg wel het Gouden Kampioensschild voor beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij ook beslag legde op de Rinus Michels Award in de Eerste Divisie. Voor Almere City geldt de oefenmeester dan ook als belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer te worden. De formatie uit Flevoland stelde afgelopen zomer Santoni aan als nieuwe trainer en onder zijn bewind werd het seizoen op voortvarende wijze begonnen.

In maart kwam er echter al snel een einde aan de samenwerking, wegens een verschil in inzicht. Onder leiding van interim-trainer Tobiasen wist Almere City zich nog te plaatsen voor de Keuken Kampioen Divisie play-offs, maar in de eerste ronde was SC Cambuur over twee wedstrijden te sterk. Pusic werkte eerder voor NAC Breda en Inter Baku, alvorens hij bij Twente aan de slag ging als assistent-trainer.

Update 22 mei 07.37 uur - Almere City FC bevestigt interesse in kandidaat Marino Pusic
Marino Pusic is inderdaad kandidaat om aan de slag te gaan bij Almere City FC. Technisch directeur Robert Maaskant laat aan Omroep Flevoland weten dat men denkt aan de onlangs bij FC Twente vertrokken trainer. ''Pusic is inderdaad een kandidaat'', aldus Maaskant, die ontkent dat Pusic de 'topkandidaat' is. "Dat is hij niet per se."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Almere City FC
 
FC Twente
 
Marino Pusic
 
Michele Santoni

Poll
Is Almere City een goede club voor Marino Pusic?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties