Update: Club Brugge haalt trainer weg bij kersverse landskampioen
Vrijdag, 24 mei 2019 om 15:57

De wegen van Club Brugge en Ivan Leko scheiden na dit seizoen, zo meldt de Belgische topclub dinsdag via de officiële kanalen. Beide partijen gaan in goed overleg uit elkaar. De Kroatische coach, die over een aflopende verbintenis beschikte en zijn vertrek al had aangekondigd, was sinds 2017 werkzaam in Brugge en veroverde in zijn eerste seizoen gelijk de landstitel. Een jaar later eindigde Blauw-Zwart op de tweede plaats. Stefano Denswil, Sofyan Amrabat, Ruud Vormer en Arnaut Groeneveld krijgen na de zomerstop dus te maken met een nieuwe trainer.

"Toen we twee jaar geleden de keuze maakten voor Ivan Leko als opvolger van Michel Preud'homme waren vele voetballiefhebbers verrast. Maar zowel Vincent (technisch manager Vincent Mannaert, red.) als ikzelf waren overtuigd van zijn capaciteiten en hij heeft ons niet teleurgesteld. We kunnen terugblikken op een succesvolle twee seizoenen waarin we kampioen werden en de tweede plaats pakten. Het vijfde jaar op rij dat we in de top-2 eindigen trouwens, een bewijs van stabiliteit. We wensen Ivan het allerbeste in zijn verdere carrière!", aldus voorzitter Bart Verhaeghe in een reactie op het vertrek van Leko.

Leko zelf licht zijn vertrek uit het Jan Breydelstadion nader toe. "Ik ben de Club en in het bijzonder Vincent en Bart eeuwig dankbaar voor de kans die ik kreeg. Als jonge, relatief onervaren coach bij Club Brugge aan de slag mogen is een voorrecht. Het gevoel dat bij mij overheerst is trots. Trots op wat we samen met spelers, staf, supporters en bestuur hebben kunnen realiseren in de afgelopen twee jaar."

"Ik kijk met een warm gevoel terug op mijn periode bij Club en wens hen alle succes de komende seizoenen. Dankjewel", aldus de vertrekkende oefenmeester van Club Brugge, die eerder voor OH Leuven, PAOK Saloniki en Sint-Truiden werkte. Volgens Het Nieuwsblad is Philippe Clement, die dit seizoen met KRC Genk kampioen van België werd, de voornaamste kandidaat om Leko op te volgen.

Update 24 mei 2019 15.57 uur - Club Brugge haal trainer weg bij kersverse landskampioen
Philippe Clement is de opvolger van Ivan Leko als trainer van Club Brugge, zo is vrijdagmiddag gecommuniceerd via de officiële kanalen. Clement, die onlangs RC Genk naar de landstitel leidde, was al eerder werkzaam als speler en coach in Brugge. De 45-jarige oefenmeester, volgens Het Nieuwsblad al enige tijd topkandidaat in het Jan Breydelstadion, geeft volgende week woensdag meer duidelijkheid aangaande de duur van het contract.

 
Meer video's
 
Pro League
 
Club Brugge
 
Stefano Denswil
 
Ruud Vormer
 
Ivan Leko

Poll
Snap jij deze keuze van Club Brugge?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties