FC Twente neemt eerste zomerse aanwinst transfervrij over van Arsenal
Dinsdag, 21 mei 2019 om 15:50

FC Twente heeft zich versterkt met Julio Pleguezuelo, zo communiceert de club via de officiële kanalen. De 22-jarige verdediger komt transfervrij over van Arsenal en tekent in Enschede een tweejarig contract, met een optie voor nog een seizoen. Pleguezuelo kent zijn toekomstig ploeggenoten Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa nog van hun gezamenlijke tijd in de jeugd van Barcelona.

Pleguezuelo speelde in de jeugdopleiding van Espanyol, Atlético Madrid en Barcelona, alvorens hij in 2013 de overstap naar Arsenal maakte. Bij the Gunners doorliep de verdediger de laatste teams van de jeugdopleiding, waarna hij tweemaal verhuurd werd: aan RCD Mallorca en Gimnàstic de Tarragona. Uiteindelijk kwam Pleguezuelo tot één wedstrijd in het eerste elftal van Arsenal, eerder dit seizoen in de EFL Cup tegen Blackpool (2-1 zege).

"Het voelt goed hier nu te zijn, in dit prachtige stadion bij deze mooie club. Het contact met FC Twente is afgelopen tijd vrij snel gegaan en ik kijk er naar uit om hier straks te spelen. Aitor en Javier Espinosa ken ik van mijn tijd bij Barcelona en het is mooi om straks samen met hen te spelen", zo laat Pleguezuelo weten op de website van FC Twente. De verdediger is de eerste zomerse aanwinst van de Tukkers, die komend seizoen weer in de Eredivisie actief zijn.

"Hij had meerdere mogelijkheden. De wijze waarop hij verdedigt past perfect in ons spelconcept", reageert technisch directeur Ted van Leeuwen, die stelt dat Pleguezuelo al langer in beeld was. "Hij viel op in de periode waarin hij was uitgeleend aan Gimnàstic de Tarragona. Julio maakte diepe indruk door alle spitsen quasi achteloos uit te schakelen. Hij is niet de langste, maar verdedigt vooruit met een passie die aan Bruno Uvini doet denken. Bovendien is hij goed aan de bal en past derhalve perfect in het spel zoals we dat voor ogen hebben."

 
Meer video's
 
FC Twente
 
Arsenal

Poll
Goede aanwinst voor FC Twente?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties