'We willen graag naar echt gras, maar dat is op dit moment niet verantwoord'
Woensdag, 22 mei 2019 om 13:43

FC Emmen speelt ook komend seizoen zijn wedstrijden op kunstgras. De Drenthenaren hebben de mogelijkheid onderzocht om natuurgras aan te leggen in stadion De Oude Meerdijk, maar vinden dat financieel niet verantwoord. Volgens voorzitter Ronald Lubbers zou het de degradatiekansen van de club flink vergroten.

"Natuurgras in ons stadion kost circa een miljoen", stelt Lubbers. "Als we dat zouden doen, zou dat rechtstreeks uit het spelersbudget moeten komen. Het gevolg daarvan was geweest dat we voor komend seizoen een lager spelersbudget zouden hebben dan het afgelopen seizoen." FC Emmen betreurt de genomen beslissing wel. "We willen wel heel graag naar gras, laat dat duidelijk zijn", aldus Lubbers.

"Maar die keuze maken zou op dit moment niet verantwoord zijn. We gaan er volgend jaar nog eens naar kijken. Het komende seizoen overbruggen we met een reparatie van de huidige kunstgrasmat, of met een volledig nieuwe mat." De Rood-Witten zouden verder graag stadion De Oude Meerdijk willen opknappen. Bouwplannen voor renovatie bleken deze week echter niet haalbaar, vanwege problemen die dan zouden ontstaan met de constructie.

"De urgentie voor de club is groot", vertelt Lubbers. "In het huidige stadion wordt het een hell of a job om op lange termijn in de Eredivisie te blijven. Komend seizoen hebben we een begroting van ruim acht miljoen, maar dat heeft ook voor een deel te maken met de transfer van Kjell Scherpen naar Ajax. De maximale verdiencapaciteit in dit stadion ligt een miljoen lager."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Emmen
 
Kjell Scherpen

Poll
Denk jij dat FC Emmen de komende jaren in de Eredivisie blijft?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties