Moniz noemt optreden Excelsior 'schandalig': 'Ik heb er geen woorden voor'
Donderdag, 23 mei 2019 om 08:38

Ricardo Moniz is er niet in geslaagd om Excelsior voor degradatie te behoeden en daar baalt de interim-trainer enorm van. Begin april nam hij het stokje over van Adrie Poldervaart, die zijn contract inleverde omdat hij niet het idee had dat de Kralingers zich onder zijn leiding zouden handhaven. Moniz ging de uitdaging aan, maar kon degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie niet voorkomen.

Een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk was niet genoeg om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen. "Dit is een ramp", zei een teleurgestelde Moniz woensdagavond tegenover FOX Sports. "Ze spelen al vijf jaar in de Eredivisie en ze horen ook in de Eredivisie. Ik heb er geen woorden voor. Het doet me heel veel, maar ik laat het niet merken. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. We hebben ons schandalig gepresenteerd in deze twee wedstrijden tegen RKC. Mijn tijd was niettemin eervol en dankbaar bij Excelsior. Ik ben eindverantwoordelijk. Daar loop ik niet voor weg. Dan moet je gewoon zeggen dat je hebt gefaald. Punt."

Meer: Gedegradeerd Excelsior haalt voormalige aanvoerder terug naar Rotterdam | Moniz en Excelsior zetten samenwerking ondanks degradatie voort

De teleurstelling bij algemeen directeur Ferry de Haan is eveneens groot. "Als organisatie denken wij dat we een eind op weg zijn, maar deze degradatie is een knauw. In sportief opzicht moeten we opnieuw beginnen", legt hij uit. "Aan het begin van het seizoen had niemand dit verwacht. Maar gedurende de competitie kwamen we in een negatieve spiraal terecht. Het is allemaal te weinig geweest. Donderdag gaan we echter de boel weer bij elkaar rapen, want we moeten door."

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Play-Offs
 
Excelsior
 
RKC Waalwijk
 
Ricardo Moniz
 
Adrie Poldervaart

>
Play-offs 1/2
Excelsior
1
1
RKC Waalwijk
Woensdag, 22 mei 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
09:35
09:35
WK Vrouwen Frankrijk 2019: Duitsland, Frankrijk en Spanje in actie
27
   
09:18
09:18
Rentree lonkt voor Ferdinand: 'Ja, ik heb erover gelezen en ik heb hem gebeld'
2
   
09:00
09:00
In de wandelgangen: Arsenal sluit akkoord met verdediger uit Ligue 1
8
   
08:50
08:50
Manchester United worstelt met erfenis Ferguson, City met nieuwe status
1
   
08:35
08:35
'Voor Raiola is zijn portemonnee het allerbelangrijkste, voor De Ligt niet'
8
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties