'Barcelona stelt Matthijs de Ligt voor keuze: geld of Lionel Messi'
Donderdag, 23 mei 2019 om 19:21

De kans dat Matthijs de Ligt volgend seizoen in het blaugrana van Barcelona te bewonderen is, wordt steeds kleiner. Dat beweert althans het Spaanse Sport. Barcelona leek lange tijd de beste papieren te hebben voor het binnenhalen van de felbegeerde Ajax-verdediger, maar kan de geboden salarissen door concurrenten niet betalen. De Catalanen spelen daarom een andere troef uit: het kunnen samenspelen met Lionel Messi.

Direct na het binnenhalen van Frenkie de Jong schakelde Barcelona over naar De Ligt. Al in april bereikte de Spaanse grootmacht een persoonlijk akkoord met de centrumverdediger en diens zaakwaarnemer Mino Raiola. Barça rekende er vervolgens op dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat de club ook met Ajax een overeenkomst zou bereiken over de transfer.

Ajax bereikte in de weken die volgden de halve finale van de Champions League, door achtereenvolgens Real Madrid en Juventus uit het miljardenbal te knikkeren. Gesterkt door de successen van de Amsterdammers wilde Raiola vervolgens opnieuw onderhandelen over het salaris van De Ligt bij Barcelona. Ondertussen meldde ook Manchester United zich bij de belangenbehartiger.

In Manchester zou een jaarsalaris van veertien miljoen euro klaarliggen voor De Ligt. Barcelona wenst echter niet zoveel te betalen en weigert opnieuw te onderhandelen met Raiola en De Ligt. De Spaanse landskampioen hoopt dat het kunnen samenspelen met Messi, en De Jong, de verdediger van Ajax uiteindelijk over de streep zal trekken om toch voor Barcelona te kiezen.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ajax
 
Matthijs de Ligt
 
Frenkie de Jong

Poll
Denk jij dat Matthijs de Ligt volgend seizoen voor een andere club dan Barcelona speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties