Exodus Atlético krijgt vervolg met vertrek 'clublegende': 'Een grote eer'
Donderdag, 23 mei 2019 om 20:11 • Robin BruggemanLaatste update: 20:57

Juanfran heeft donderdag zijn afscheid bij Atlético Madrid bevestigd. De 34-jarige verdediger beschikt over een aflopende verbintenis in het Wanda Metropolitano en bracht het nieuws op een speciaal belegde persconferentie naar buiten. De routinier werd nog eens extra in het zonnetje gezet door voorzitter Enrique Cerezo, die lovend was over zijn inzet in de afgelopen acht seizoenen.

"Dit zijn de laatste dagen in dienst van Atlético", zegt de vertrekkende Juanfran in zijn afscheidsrede. "Ik hoop snel terug te keren, want dit is mijn thuis. Het zijn geweldige jaren geweest, de beste jaren uit mijn loopbaan. Het is voor mij een grote eer dat de mensen hier mij beschouwen als een clublegende." De vleugelverdediger kwam sinds zijn komst in 2011 tot 355 wedstrijden namens de Madrilenen en veroverde in totaal zeven prijzen. Daarnaast stond hij tweemaal in de finale van de Champions League, al was Real Madrid in beide gevallen te sterk voor de buurman.

"Ik heb een verleden bij Real Madrid en mijn vader was een Real-supporter, maar ik ben echt een Atlético-man geworden", vervolgt Juanfran zijn afscheidsspeech. "Allemaal heel erg bedankt voor de getoonde liefde en het zingen van mijn naam in het Vicente Calderón en in het nieuwe stadion. Dat heeft voor mij meer waarde dan alle prijzen. Dit is mijn familie en mijn dank aan eenieder is dan ook erg groot."

Atlético heeft te maken met een uittocht van spelers. Lucas Hernández maakt de overstap naar Bayern München en Diego Godín vertrekt waarschijnlijk richting Internazionale, terwijl Filipe Luís ook transfervrij op weg naar de uitgang lijkt. Antoine Griezmann, die vorige week dinsdag zijn vertrek aankondigde, wordt gelinkt aan Barcelona. Daarnaast is er ook onzekerheid over het aanblijven van de bij Manchester City genoemde Rodri en Thomas Partey.

 
LaLiga
 
Atlético Madrid
 
Juan Francisco Torres Belén
 
Antoine Griezmann
 
Diego Godín

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties