Ajax-talent kiest voor 'buitenlands avontuur': 'Hebben er alles aan gedaan'
Donderdag, 23 mei 2019 om 20:44

Dillon Hoogewerf verlaat Ajax na dit seizoen, zo heeft hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali donderdagavond laten weten via de officiële kanalen van zijn club. De Amsterdammers maken niet bekend wat de nieuwe bestemming van Hoogewerf zal zijn, maar volgens geruchten uit Engeland maakt de zestienjarige spits de overstap naar Manchester United.

"Afgelopen week heeft Dillon aangegeven dat hij de club gaat verlaten voor een buitenlandse club. Wij wensen hem ontzettend veel succes. Wij weten dat we er alles aan hebben gedaan om hem te behouden. Uiteindelijk mag hij echter de keuze maken en hij kiest voor een buitenlands avontuur", legt Ouaali uit. "We weten dat we op De Toekomst alle voorwaarde hebben gecreëerd. Uiteindelijk mag hij die keuze maken."

"Natuurlijk willen wij onze toptalenten bij ons houden, daarom ben ik heel erg blij dat de overige talenten wel bij ons zijn gebleven. Dat is de afgelopen jaren ook zo geweest en dat blijft ons streven." Hoogewerf werd in 2012 door Ajax opgepikt bij FC Almere en doorliep in de afgelopen zeven jaar de jeugdopleiding van de club. De jonge aanvaller is sinds eind vorig jaar bovendien international van Oranje Onder-16.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Manchester United

Poll
Denk jij dat Dillon Hoogewerf het anders tot de hoofdmacht van Ajax geschopt zou hebben?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties