'In de pauze zag ik het gezicht van Kevin Blom, toen wist ik genoeg'
Vrijdag, 24 mei 2019 om 06:55

De degradatie van Excelsior uit de Eredivisie doet veel pijn bij Adrie Poldervaart. De clubloze trainer stond tot april van dit jaar aan het roer in Kralingen en voelt zich dan ook verantwoordelijk voor de afdaling naar de Keuken Kampioen Divisie. Woensdag werd een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk in de play-offs Excelsior fataal, na een eerdere 2-1 nederlaag.

Poldervaart kon de wedstrijd niet bekijken: hij was in Zeist aanwezig op een door SciSports georganiseerde avond 'innovatief denken in het voetbal'. Tijdens de pauze liep hij Kevin Blom tegen het lijf, die vanuit Zeist dienstdeed als VAR voor de wedstrijd tegen RKC. "Toen zag ik het al aan zijn gezicht. Dat was een tik", vertelt Poldervaart aan het Algemeen Dagblad. "Ik had zo gehoopt dat Excelsior erin zou blijven. Het is mijn club."

"Ik liep er 26 jaar rond. Geen halfjaartje of zo. Dan kun je nog denken: wat kan mij het schelen, joh. Een klap op je bek doet pijn. Maar dit doet meer pijn, kan ik je vertellen", aldus Poldervaart, die zijn eigen aandeel in de seizoensafloop erkent. "Ik ben toch aan het seizoen begonnen? Excelsior heeft plannen om uit te breiden, om door te groeien. Dan is degraderen heel erg. Kijk, Excelsior staat altijd weer op. Reken daar maar op."

"Ik ben zes wedstrijden voor het slot van de competitie zelf opgestapt. Er moest iets gebeuren. Ricardo Moniz kwam en hij moest dingen veranderen. Dat deed hij ook. Het is gewoon spijtig dat het niet is gelukt. RKC duwt ons naar de eerste divisie, het is echt erg", aldus de voormalig trainer van Excelsior. Ondertussen mag RKC blijven hopen op een terugkeer in de Eredivisie: zaterdag en dinsdag strijdt de club met Go Ahead Eagles om een plek op het hoogste niveau.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Keuken Kampioen Divisie
 
Keuken Kampioen Play-Offs
 
Excelsior
 
Adrie Poldervaart

>
Play-offs 1/2
Go Ahead Eagles
4
5
RKC Waalwijk
Dinsdag, 28 mei 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
00:00
00:00
Twintig clubloze voetballers die transfervrij op te pikken zijn
0
   
23:52
23:52
Quincy Promes: 'Als je dat hoort, voel ik me soms wel een beetje miskend'
22
   
23:39
23:39
Bezoek van PSV belooft niet veel goeds voor supporters van FC Utrecht
11
   
23:12
23:12
'Teken aan de wand' bij Barcelona zorgt voor veel speculatie in Spanje
23
   
22:51
22:51
Ajax moet flink boeten: 'Dat werd een keer tijd, iedere keer gesodemieter'
22
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties