Update: Sem Steijn volgt vader naar Verenigde Arabische Emiraten
Dinsdag, 11 juni 2019 om 18:47

Maurice Steijn verlaat VVV-Venlo voor het trainerschap bij Al Wahda FC, zo meldt de club uit de Verenigde Arabische Emiraten zondag via de officiële kanalen. De 45-jarige oefenmeester neemt het stokje over van Henk ten Cate en volgens Voetbal International tekent Steijn een tweejarig contract in Abu Dhabi.

De Limburger wist dinsdag te melden dat de Haagse oefenmeester zijn contract met VVV heeft afgekocht om zo de stap naar het buitenland te kunnen maken. Assistent-trainer Jay Driessen zou zijn voorbeeld hebben gevolgd om ook bij Al Wahda te kunnen beginnen. Steijn was enige tijd in gesprek met PEC Zwolle, maar tot een akkoord kwamen beide partijen niet. De Zwollenaren kozen uiteindelijk voor een samenwerking met John Stegeman, die afkomstig is van Go Ahead Eagles.

Meer: Update: Maaskant tekent voor twee jaar: ‘De drive is terug’ | Maurice Steijn: ‘Ik laat me niet onder druk zetten, door niemand’

Steijn was vijf seizoenen de eindverantwoordelijke in Venlo en heeft van VVV een stabiele middenmoter in de Eredivisie gemaakt. Hij begint eind juni aan zijn nieuwe klus als coach. Al Wahda wist zich te plaatsen voor de achtste finale van de Aziatische Champions League en staat op 5 augustus tegenover Al-Nassr uit Saoedi-Arabië.

Update 11 juni 18.47 uur - Sem Steijn volgt vader naar Verenigde Arabische Emiraten
Sem Steijn werd het afgelopen seizoen door ADO Den Haag verhuurd aan VVV-Venlo en maakt nu de tijdelijke overstap naar Al Wahda FC, zo melden de Venlonaren dinsdag via de officiële kanalen. De zeventienjarige middenvelder volgt zijn vader Maurice Steijn naar de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Vorige week werd bekend dat Steijn de nieuwe trainer wordt van Al Wahda en daarmee Henk ten Cate opvolgt.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
VVV-Venlo
 
Al Wahda FC Abu Dhabi
 
Maurice Steijn

Poll
Een goede stap voor Maurice Steijn?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties