Update: Banneling Belkebla gaat door het stof na tonen billen tijdens Fortnite
Woensdag, 12 juni 2019 om 17:10

Haris Belkebla kan deelname aan de Afrika Cup op zijn buik schrijven. De middenvelder van Stade Brest is door bondscoach Djamel Belmadi vanwege een incident in een hotelkamer uit de selectie van Algerije gezet. Terwijl keeper Alexandre Oukidja rond 01.00 uur bezig was met de populaire videogame Fortnite en daar een livestream van uitzond, verscheen Belkebla op de achtergrond. De 25-jarige speler liet zijn blote billen zien en die actie is hem duur komen te staan.

Belmadi is allesbehalve blij met de actie van Belkebla en heeft hem volgens Algerijnse media per direct uit de selectie gezet. Het nieuws is vooralsnog niet bevestigd door de Algerijnse voetbalbond. Naar verwachting wordt zijn plek ingenomen door Saphir Taider van Montreal Impact of Mohamed Benkhemassa (USM Alger). Belkebla speelde tot dusver nog geen enkele officiële interland en kwam dinsdag niet in actie in de oefenwedstrijd van Algerije tegen Burundi (1-1).

Het incident met Belkebla komt ongelegen voor Algerije. De Afrika Cup gaat namelijk volgende week al van start. De ploeg van bondscoach Belmadi is ingedeeld in groep C met Senegal, Tanzania en Kenia. Algerije start de Afrika Cup op zondag 23 juni met een wedstrijd tegen Kenia.

Update 12 juni 17.10 uur - Banneling Belkebla gaat door het stof na tonen billen tijdens Fortnite
Haris Belkebla is inderdaad uit de selectie van Algerije gezet. De middenvelder van Stade Brest liet zijn billen zien toen teamgenoot keeper Alexandre Oukidja Fortnite zat te spelen. Via een livestream was de actie van Belkebla goed te zien. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan het Algerijnse volk. Ik wist niet dat ik via een livestream te zien was. Mijn actie was hoe dan ook ongepast. Ik heb een fout gemaakt en daarvoor moet ik boeten. Het doet mij pijn. Ik hoop dat Algerije de Afrika Cup wint, maar mijn droom stopt hier", aldus Belkebla in een statement.

 
Meer video's
 
Afrika Cup
 
Algerije
 
Haris Belkebla

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties