Update: Sampdoria presenteert bij AS Roma ontslagen trainer
Zaterdag, 22 juni 2019 om 15:09

Marco Giampaolo is niet langer de trainer van Sampdoria. De nummer negen van het afgelopen Serie A-seizoen maakt zaterdagochtend bekend dat Giampaolo per direct vertrekt. De verbintenis van de oefenmeester liep nog een jaar door, maar na een gesprek met voorzitter Massimo Ferrero is overeenstemming bereikt over de ontbinding van het contract. Naar verwachting wordt Giampaolo spoedig aangesteld bij AC Milan.

In het San Siro kan Giampaolo een tweejarig contract tekenen. Hij wordt de opvolger van Gennaro Gattuso, die eind vorige maand samen met technisch directeur Leonardo opstapte na het mislopen van Champions League-voetbal. Giampaolo wordt zelf naar verluidt opgevolgd door Eusebio Di Francesco, die overkomt van AS Roma. Het contract van Di Francesco bij Roma moet nog officieel ontbonden worden, maar eerder deze week werd Paulo Fonseca al weggehaald bij Shakhtar Donetsk en aangesteld voor het komend seizoen bij i Giallorossi.

Meer: ‘AC Milan kiest voor alternatief na afgeketste deal met Spalletti’

Giampaolo stond sinds 2016 aan het roer bij Sampdoria. Hij loodste de club tweemaal naar de tiende plaats en vorig seizoen dus naar plek negen. "We danken Marco voor zijn drie seizoenen bij ons", vertelt voorzitter Ferrero. "We hebben samen stappen gezet en mooie resultaten geboekt. We wensen hem het beste in het verdere verloop van zijn carrière. Het tijdperk van Giampaolo was belangrijk bij de ontwikkeling van de club."

"Ik bedank de voorzitter en de club voor drie onvergetelijke jaren", zegt de scheidend trainer zelf. "Ik was gelukkig in Genua en we hebben samen goed gepresteerd. Ik dank de directeurs, de spelers en iedereen met wie ik heb samengewerkt. Jullie blijven in mijn hart, net als de supporters." Giampaolo zat 123 wedstrijden op de bank bij i Blucerchiati, waarvan hij er 49 won, 48 verloor en 26 remiseerde. Hij was voorheen trainer van onder meer Cagliari, Catania, Brescia en Empoli.

Update 22 juni 15.09 - Sampdoria presenteert bij AS Roma ontslagen trainer
Eusebio Di Francesco is aangesteld als hoofdtrainer van Sampdoria. De oefenmeester, die afgelopen seizoen werd ontslagen bij AS Roma, tekent voor drie seizoenen bij de nummer negen van de Serie A. "Di Francesco is de beste keuze, met als doel om de club verder te laten groeien", reageert president Massimo Ferrero van Sampdoria. "Hij is een technicus die ervaring, vreugde en mentaliteit met zich meebrengt. Welkom, Eusebio!"

 
Meer video's
 
Serie A
 
Sampdoria
 
AC Milan
 
AS Roma
 
Marco Giampaolo

Poll
Is Marco Giampaolo een goede trainer voor AC Milan, denk je?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties