Globo Esporte: Ajax kiest voor Tagliafico-route mét ontsnapclausule
Maandag, 17 juni 2019 om 07:22

Er is Ajax veel aan gelegen om David Neres binnenboord te houden. Volgens Globo Esporte is de regerend kampioen van de Eredivisie van plan om de aanvaller een 'significante salarisverhoging' aan te bieden, zonder dat zijn contract verlengd wordt. Eerder deed Ajax hetzelfde om Nicolás Tagliafico voor de club te behouden. Bovendien zou Neres een 'vertrekclausule' krijgen in zijn nieuwe contract, zodat hij medio 2020 alsnog kan transfereren.

Het Braziliaanse sportprogramma stelt dat Neres over een jaar voor een vaststaand bedrag mag vertrekken. De hoogte daarvan wordt in het midden gelaten. "Ajax kan het zich veroorloven om Neres te behouden, omdat de club veel geld op de rekening heeft en waarschijnlijk ook Matthijs de Ligt deze zomer zal verkopen", klinkt het. Men voegt eraan toe dat de ontwikkelingen ook voor São Paulo interessant zijn, daar de voormalig werkgever van Neres recht heeft op 23,5 procent van een eventuele transfersom.

Meer: ‘Mijn eerste idee is om Ziyech toch weer op de zijkant neer te zetten’ | David Neres door blessure pas in 2020 weer in actie namens Ajax

Neres verlengde in september zijn contract tot medio 2022. Afgelopen winter weigerde Ajax nog een bod van vijftig miljoen euro uit China op de international, die momenteel deelneemt aan de Copa América met Brazilië. Hij wordt in de wandelgangen gelinkt aan Paris Saint-Germain, Everton, Atlético Madrid en AC Milan. Afgelopen seizoen was hij in 29 competitieduels goed voor 8 doelpunten en 11 assists.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
David Neres
 
Nicolás Tagliafico
 
Matthijs de Ligt

Poll
Denk je dat David Neres deze zomer bij Ajax blijft?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties