Update: Maaskant tekent voor twee jaar: 'De drive is terug'
Dinsdag, 18 juni 2019 om 13:39

Robert Maaskant keert als trainer terug in de Eredivisie, zo verzekert De Limburger maandagavond. Volgens de regionale krant wordt de vijftigjarige oefenmeester dinsdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo. Maaskant wordt bij VVV de opvolger van Maurice Steijn, die vertrokken is naar Al-Wahda.

Maaskant komt over van Almere City, waar hij sinds afgelopen maart als technisch directeur werkzaam was. Hij tekende destijds een contract tot de zomer van 2020 bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, maar laat Almere nu alweer achter zich. Het is onbekend voor hoelang Maaskant gaat tekenen bij VVV; Raymond Ligbrets volgt de flamboyante oefenmeester als assistent naar De Koel.

Maaskant zal bij VVV de opvolger worden van Steijn. Laatstgenoemde maakte onlangs de overstap naar Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. Jurgen Streppel was aanvankelijk topkandidaat om Steijn op te volgen, maar nadat hij voor Al Jazeera koos, schakelde VVV direct over naar Maaskant.

De oud-verdediger was eerder in de Eredivisie als trainer actief bij Go Ahead Eagles, NAC Breda, FC Groningen, RBC Roosendaal en Willem II. Hij verdween na zijn vertrek bij Go Ahead in 2016 enige tijd uit de voetballerij, voordat hij afgelopen maart als technisch directeur neerstreek bij Almere City. Zijn dienstverband in het Yanmar Stadion blijft dus beperkt tot enkele maanden.

Update 18 juni 13.39 uur – Maaskant tekent voor twee jaar: 'De drive is terug'
Robert Maaskant is de nieuwe trainer van VVV-Venlo, zo melden de Limburgers dinsdag via de officiele kanalen. Raymond Libregts wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf. Beide trainers tekenen een contract voor twee seizoenen. Maaskant gaf eerder aan te stoppen als hoofdtrainer, maar komt dus terug op die beslissing. "Ik heb gemerkt dat ik de meeste lol heb in het werk als trainer", zegt hij op de clubsite. "Dan moet je niet halsstarrig vasthouden aan een eerdere beslissing. Bovendien is de drive om op het veld te presteren helemaal terug. En het is ook leuk om weer met Raymond Libregts samen te werken."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
VVV-Venlo
 
Robert Maaskant
 
Maurice Steijn

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties