Titelverdediger Chili slacht Japan af in eerste groepsduel van Copa América
Dinsdag, 18 juni 2019 om 06:26

Chili is uitstekend begonnen in de jacht op de derde opeenvolgende winst van het toernooi om de Copa América. Het duel tussen Japan en de winnaar van 2015 en 2016 eindigde in Sao Paulo in 0-4. Eduardo Vargas nam twee doelpunten voor zijn rekening; de overige treffers kwamen op naam van Erick Pulgar en Alexis Sánchez.

Japan, dat met een jeugdig elftal aan het Zuid-Amerikaanse landentoernooi meedoet, begon beter aan het duel, mede dankzij de inbreng van Real Madrid-aanwinst Takefusa Kubo. Een vrije trap van de smaakmaker in de zevende minuut trof geen doel en daarna kopte Naomichi Ueda recht in de handen van doelman Gabriel Arias.

Chili kwam beter in de wedstrijd naarmate de eerste helft vorderde. Twee mislukte pogingen van Sánchez waren een voorbode van de openingstreffer. Vier minuten voor rust kopte Pulgar een corner van Charles Aranguiz tegen de touwen. Het einde van de eerste helft mocht er zijn. Na een gewonnen duel met Arias schoot Ayase Ueda de bal naast en een kopbal van Sánchez was een prooi voor doelman Keisuke Osako.

Negen minuten na rust verdubbelde Chili de leiding via een van richting veranderd schot van Vargas. Japan had via Ueda en Kubo goede kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar het was Chili dat het duel in de slotfase in het slot gooide. Op aangeven van Aranguiz kopte Sánchez de 0-3 binnen en de aanvaller gaf de assist bij de 0-4, een lob van Vargas over Osako. Chili speelt vrijdag tegen Ecuador, terwijl Japan een dag eerder aantreedt tegen Uruguay.

 
Meer video's
 
Copa America
 
Chili
 
Japan
 
Alexis Sánchez

>
Copa America
Japan
0
4
Chili
Dinsdag, 18 juni 2019 om 01:00
Poll
Denk jij dat Chili de Copa América gaat winnen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
12:47
12:47
'Ik anticipeer nog niet goed genoeg op de bewegingen van Messi en Suárez'
2
   
12:24
12:24
'Feyenoord-flop' wekt interesse Napoli en Tottenham: '10 miljoen is te weinig'
43
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Genk ontvangt bod van twintig miljoen euro uit Italië
8
   
11:47
11:47
Mourinho ontroert met bijzondere brief aan zieke Tottenham-supporter
13
   
11:32
11:32
Noa Lang en consorten aangepakt: 'Ik zag Rodri en Parejo erom lachen'
59
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties