'Manchester City is overtuigd en gaat toeslaan met zeventig miljoen euro'
Dinsdag, 18 juni 2019 om 11:10

Rodrigo Hernández Cascante, kortweg Rodri, gaat Atlético Madrid deze zomer verlaten. Marca meldt dinsdagochtend dat de 22-jarige middenvelder algemeen directeur Miguel Ángel Gil Marín op de hoogte heeft gebracht van zijn wens om uit de Spaanse hoofdstad te vertrekken. Rodri is zodoende voor een bedrag van zeventig miljoen euro op te halen bij los Colchoneros.

Atlético nam Rodri een jaar geleden voor een bedrag van 25 miljoen over van Villarreal. Afgelopen seizoen speelde de zevenvoudig Spaans international totaal 47 wedstrijden voor los Colchoneros, waarin hij goed was voor drie doelpunten en één assist. Met zijn prestaties heeft Rodri zich in de kijker gespeeld bij verschillende Europese topclubs, onder wie Manchester City, Bayern München, Manchester United en Paris Saint-Germain.

De middenvelder heeft echter al een besluit genomen waar hij zijn loopbaan wil vervolgen. Rodri is van mening dat Manchester City de juiste vervolgstap is, mede omdat Josep Guardiola bij de Engelse topclub de scepter zwaait. Volgens de Spanjaard is de stijl die men bij the Citizens onder Guardiola etaleert een spelopvatting die hem erg zint, zo melden Marca en El Pais.

Meer: Oranje-talent negeerde uitnodiging Guardiola: ‘Ik wilde niet verhuurd worden’ | Guardiola was ‘niet sarcastisch’: ‘Ik word er nu een beetje ongemakkelijk van’

Manchester City is bereid diep in de buidel te tasten voor Rodri. Atlético ziet de speler liever niet vertrekken, maar staat machteloos als een topclub de afkoopclausule van zeventig miljoen euro zal lichten. Naar verluidt is Manchester City bereid deze stap te zetten, waardoor Rodri waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd reeds heeft gespeeld voor de nummer twee van het afgelopen LaLiga-seizoen.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester City
 
Atlético Madrid
 
Josep Guardiola
 
Rodrigo Hernández Cascante

Poll
Een goede aankoop van Manchester City?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties