Ajax pakt door met jeugdspelers en haalt wederom talent weg bij AZ
Dinsdag, 18 juni 2019 om 15:16

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Kian Fitz-Jim over de overgang van de speler naar Amsterdam, zo meldt Ajax dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De vijftienjarige middenvelder tekent een verbintenis tot medio 2022. De overstap was al langere tijd bekend, maar nu is er ook daadwerkelijk een contract ondertekend.

De verbintenis betreft het eerste profcontract voor Fitz-Jim, die afkomstig is van de jeugdopleiding van AZ. De jeugdinternational, geboren in Amsterdam, zal vanaf volgend seizoen aansluiten bij de selectie van Ajax Onder-17. Fitz-Jim is niet de eerste speler die onlangs heeft besloten zich aan te sluiten bij de Amsterdammers.

Verdediger Rio Hillen, eveneens afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ, heeft ook al een contract getekend in de Johan Cruijff ArenA. De regerend landskampioen pikte onlangs ook rechtervleugelverdediger Steven van der Sloot op in de jeugd van aartsrivaal Feyenoord.

Een zogenaamd 'herenakkoord' moet per 2020 garanderen dat Nederlandse clubs met een jeugdopleiding die een internationale status geniet elkaar hogere vergoeding betalen als zij talenten weghalen bij de concurrentie. Eerder uitte AZ al woede over de gang van zaken en baalde men dat vooral Ajax veel talenten wegkaapt.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
AZ

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties