FC Groningen troeft concurrentie af en pikt oude bekende op in Emmen
Dinsdag, 18 juni 2019 om 18:35

Glenn Bijl keert komende zomer terug bij FC Groningen, zo weet Voetbalzone. De 23-jarige middenvelder speelde sinds 2017 voor FC Emmen en was afgelopen seizoen een vaste waarde in het elftal van trainer Dick Lukkien. Bijl had in Drenthe een gelimiteerde transfersom in zijn tot 2021 lopende contract staan en FC Groningen is bereid om dit bedrag op tafel te leggen.

Zodoende scheidt alleen nog een persoonlijk akkoord Bijl van een terugkeer bij FC Groningen, waar hij vanaf 2006 in de jeugdopleiding speelde. Uiteindelijk kwam de middenvelder niet verder dan twee wedstrijden in de hoofdmacht van de club, die hem na een huurperiode bij FC Dordrecht definitief naar FC Emmen liet vertrekken. Met die club promoveerde Bijl vorig seizoen via de nacompetitie naar de Eredivisie.

Afgelopen seizoen was Bijl in een vaste waarde bij FC Emmen, dat in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau knap als veertiende eindigde. De middenvelder speelde in de voorbije jaargang in totaal 34 wedstrijden, waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 6 assists. Bijl speelde zich in de kijker bij verschillende clubs uit binnen- en buitenland, maar hij kiest nu voor een terugkeer naar FC Groningen.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Groningen
 
FC Emmen
 
Glenn Bijl
 
Dick Lukkien

Poll
Een goede stap voor Glenn Bijl?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties