Van Bommel pleegde meerdere telefoontjes: 'Hij moet zelf beslissen'
Woensdag, 19 juni 2019 om 07:00

PSV begon dinsdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar op oudgediende Ibrahim Afellay na laten de eerste aanwinsten van deze transferzomer nog op zich wachten. De Eindhovenaren zijn wel in de markt voor een aantal nieuwe spelers en Arjen Robben is een van de namen die veelvuldig wordt genoemd. Trainer Mark van Bommel pleegde al een aantal telefoontjes naar zijn voormalige ploeggenoot, maar kan nog geen uitsluitsel geven.

"Meer dan één belletje inderdaad. Hij moet de beslissing maken, dat is heel simpel. Hij weet dat we hem er graag bij willen hebben en nu moeten we hem de tijd geven om daar een keuze over te maken", vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbalzone. Van Bommel weet dat Robben, die het afgelopen seizoen bij Bayern München veelvuldig met blessureleed kampte, voor een belangrijke beslissing staat.

Meer: Van Bommel mist drie sterren: ‘Dat zijn vijftig goals en twintig assists’ | PSV klaar in Europa na compleet demasqué in Lissabon

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!

"Ik ga ook geen druk op hem leggen om te forceren. Het is een belangrijke keuze voor hem, hij kan stoppen, hij kan doorgaan, hij kan naar een andere club gaan, hij kan naar ons komen. Hij zal ongetwijfeld veel aanbiedingen hebben", vervolgt de trainer zijn verhaal. Naast de komst van Robben wordt er de afgelopen dagen ook veelvuldig gesproken over een vertrek van Angeliño.

Ex-werkgever Manchester City zou gebruik willen maken van een terugkoopclausule om de Spanjaard terug te halen naar Engeland: "Er is een mogelijkheid dat hij weggaat, ja. Wij willen eigenlijk niemand laten vertrekken, maar bij sommige spelers gaat dat nou eenmaal zo en daar kan je heel weinig aan doen." Van Bommel moet beamen dat een vertrek van Angeliño niet in het beleid past dat zijn club voor ogen heeft: "Ja natuurlijk, als wij tevreden zijn over een speler willen we hem zo lang mogelijk binnen houden. Je weet zelf echter dat dat niet altijd zo is."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Bayern München
 
Mark van Bommel
 
Arjen Robben

Poll
Denk jij dat Arjen Robben volgend seizoen bij PSV speelt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties