'Ibrahim Afellay heeft me verteld dat hij kort op mijn huid gaat zitten'
Woensdag, 19 juni 2019 om 11:43

PSV richtte dinsdag de blik met de eerste training stevig op het nieuwe seizoen en op dezelfde dag werd ook de eerste aanwinst van deze zomer gepresenteerd. Ibrahim Afellay werkte de afgelopen maanden al aan zijn herstel bij de Eindhovenaren en krijgt nu ook een plekje bij de selectie voor de aankomende voetbaljaargang. Talent Mohammed Ihattaren kijkt uit naar de samenwerking met de 33-jarige routinier.

"Ik zat gelijk naast hem in de kleedkamer, dat is mooi. Ik kan veel van 'm leren, hij is een mentor voor me", glimlacht hij in gesprek met Voetbalzone. Het nieuws van dinsdag kwam voor de middenvelder als een kleine verrassing: "Vandaag toen ik hier aankwam zag ik dat mijn plaats gewijzigd was en toen ik keek wie er naast me zat, zag ik Afellay."

Meer: Fraai gebaar van Malen: ‘Ik denk dat iedereen Mo's situatie wel kent’ | ‘Zijn belang kan enorm zijn als Ihattaren besluit te verlengen’

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!

"Toen ik m'n telefoon opende zag ik ook in het nieuws: 'Afellay tekent voor een jaar bij PSV.' Dat is echt mooi." Ihattaren verwacht aankomend seizoen veel met de voormalig Oranje-international te maken te krijgen: "Hij zei dat hij kort op m'n huid gaat zitten. 'Dat is niet altijd even leuk, maar ik hou je scherp.' Dat is echt mooi als je dat te horen krijgt van Afellay."

Doordat de nieuwkomer dinsdag nog medisch gekeurd moest worden, ontbrak hij wel op het veld: "Jammer dat ik niet vandaag voor het eerst met hem heb getraind, maar dat komt morgen wel denk ik." Voor Ihattaren wordt het aankomende seizoen zijn eerste volledige jaar in de hoofdmacht en hij heeft al een aantal doelen voor ogen: "Als ik meer dan tien doelpunten heb gemaakt, met PSV kampioen ben geworden en hopelijk een mooie interlandcarrière heb kunnen aangaan, is het mijn seizoen geweest."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Mohamed Amine Ihattaren
 
Ibrahim Afellay

Poll
Denk jij dat Ibrahim Afellay een goede aanwinst zal zijn voor PSV?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties