Ajax-target geeft visitekaartje af in ruime openingszege Roemenië
Dinsdag, 18 juni 2019 om 20:32

Roemenië Onder-21 heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd op het EK winnend afgesloten. Het elftal van bondscoach Mirel Radoi was in het Stadio Olimpico van San Marino met 4-1 te sterk voor Kroatië Onder-21. De met Ajax in verband gebrachte Ianis Hagi nam al in de beginfase van het duel het tweede Roemeense doelpunt voor zijn rekening.

De formatie van Radoi ontving hulp bij de openingstreffer in de elfde minuut. Filip Benkovic kreeg de bal op de hand in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. George Puscas, de 23-jarige aanvaller van Palermo, faalde niet vanaf elf meter. Slechts drie minuten later was het de beurt aan Hagi, die een kopbal van Puscas nog gekeerd zag worden en vervolgens met een rebound trefzeker was. Kroatië rechtte de rug en halveerde al snel de achterstand dankzij een geslaagd afstandsschot van Nikola Vlasic, door Everton afgelopen seizoen uitgeleend aan CSKA Moskou.

Tudor Baluta scoorde halverwege de tweede helft na een fraaie individuele actie en vergrootte hiermee de Roemeense marge naar twee doelpunten. Kroatië initieerde vervolgens een slotoffensief, maar slaagde er niet meer in om de achterstand ongedaan te maken. Ook de entree van Robert Muric, die tussen 2014 en 2017 bij Ajax onder contract stond, bood geen soelaas voor de Kroaten. Roemenië prikte er in de slotminuut nog een doelpunt bij. Het was Adrian Petre, binnen de lijnen gekomen voor de uitblinkende Puscas, die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Om 21.00 uur beginnen Engeland Onder-21 en Frankrijk Onder-21, de overige landen in groep C, aan hun wedstrijd in Cesena. In de Roemeense EK-selectie is overigens geen plaats voor Razvan Marin. De 23-jarige middenvelder kreeg van Ajax geen toestemming om deel te nemen aan het eindtoernooi in Italië en San Marino. De Amsterdammers, die Marin voor vijf seizoenen hebben vastgelegd en 12,5 miljoen euro overmaakten naar Standard Luik, willen dat hij fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. Ajax wil namelijk met een volledige selectie toewerken naar de duels in de derde voorronde van de Champions League in augustus.

 
Meer video's
 
EK Onder-21
 
Roemenië
 
Kroatië U21
 
Ajax
 
Ianis Hagi

Poll
Zie jij Roemenië als een van de kanshebbers voor de eindzege?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties