Atlanta United en Frank de Boer bekeren verder na winst in waterballet

Het duel was nog geen vijf minuten oud toen Vázquez een fout in de verdediging afstrafte en Atlanta aan de leiding bracht. Minder dan tien minuten later verdubbelde het team van De Boer de voordelige marge: na een corner van Barco ontsnapte Miles Robinson aan de aandacht van zijn bewaker en kopte hij de bal via de grond tegen de touwen. Het was voor de centrumverdediger zijn eerste goal ooit voor Atlanta United.

Een aansluitingstreffer van David Accam in de veertigste minuut zorgde ervoor dat het duel ook na rust spannend zou blijven. Vázquez zette na ruim een uur spelen de 1-3 op het scorebord: hij zette goed door op links en na een goede beweging verschalkte hij doelman Jon Kempin met een lage inzet. Het slotakkoord kwam uiteindelijk op naam van Brad Guzan, die een laag schot van Waylon Francis door de regen en de modder niet goed beoordeelde.

Een kwartier voor tijd werd het duel liefst vijftig minuten gestaakt. Na de hervatting van het duel slaagde het team van De Boer erin om de voorsprong vast te houden. Door de zege stuit Atlanta United op 10 juli op de winnaar van het duel tussen Saint Louis en FC Cincinatti.