Van Bommel gaat zich verdiepen in kwaliteiten van 'goede club' FC Basel
Woensdag, 19 juni 2019 om 13:47

Mark van Bommel ziet in FC Basel een geduchte tegenstander voor PSV. De Eindhovenaren werden woensdagmiddag in de loting voor de tweede voorronde van de Champions League gekoppeld aan de Zwitsers. ''Iedereen die het internationale voetbal een beetje volgt weet dat FC Basel een goede club is", reageert de trainer van PSV op de website van zijn club.

"Ze zijn er eigenlijk altijd bij in Europa en overleven ook regelmatig de groepsfase in de Champions League of Europa League", zegt Van Bommel. Basel werd vorig jaar in de tweede voorronde van de Champions League uitgeschakeld door PAOK Saloniki. De Zwitsers rekenden daarna in de derde voorronde van de Europa League af met Vitesse, maar delfden vervolgens het onderspit tegen Apollon Limasol en bereikten de groepsfase dus niet.

Meer: PSV sluit trainingskamp in Zwitserland af met nederlaag | PSV en Heracles maken transfer officieel: ‘Ik wil de fans laten zien wat ik kan’

Van Bommel gaat de kwaliteiten van het elftal van FC Basel verder onderzoeken. "We gaan ons verdiepen in het Basel van nu", laat de oefenmeester weten. "Onze ambitie is helder: we willen de groepsfase halen en dat wil zeggen dat we om te beginnen deze eerste horde moeten nemen.'' PSV ontvangt Basel op 23 of 24 juli in het eigen Philips Stadion. Een week later, op 30 of 31 juli, volgt de return in het St. Jakob-Park van Basel.

Het is voor het eerst dat de Eindhovenaren in Europees verband tegen de Zwitsers spelen. Bij Basel staan onder anderen voormalig Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel en ex-ADO Den Haag-doelman Martin Hansen onder contract.

 
Meer video's
 
Champions League
 
PSV
 
FC Basel
 
Mark van Bommel

>
UEFA Champions League
PSV
-
-
FC Basel
Dinsdag, 23 juli 2019 om 20:00
Meer nieuws
   
16:11
16:11
Basisplaats lonkt voor Angeliño: 'Ik heb er altijd stiekem op gehoopt'
0
   
15:52
15:52
Ten Hag verklaart houding Ajax bij transfer: 'Daarom hebben wij meegewerkt'
11
   
15:35
15:35
'Uitzonderlijke' Van den Berg verraste Klopp: 'Dat overkomt mij niet vaak!'
20
   
15:18
15:18
Hoe de ex-protegé van Frank de Boer plots het achtvoudige verdient
10
   
15:00
15:00
In de wandelgangen: Begeerd trio van PSV zal niet snel gaan verkassen
6
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties