FC Utrecht naar Bosnië of Noord-Macedonië; AZ treft Zweedse opponent
Woensdag, 19 juni 2019 om 14:24

AZ en FC Utrecht weten waar zij aan toe zijn in de voorrondes van de Europa League. Tijdens de loting in het Zwitserse Nyon werden de twee Nederlandse deelnemers woensdag gekoppeld aan hun eerste tegenstanders in de tweede kwalificatieronde van het Europese bekertoernooi. AZ treft het Zweedse BK Häcken, terwijl FC Utrecht het opneemt tegen de winnaar van het tweeluik tussen HSK Zrinsjki Mostar uit Bosnië en Herzegovina en het Noord-Macedonische Akademija Pandev.

AZ-tegenstander BK Häcken werd afgelopen seizoen vijfde in de Zweedse competitie en plaatste zich als bekerwinnaar voor de voorronde van de Europa League. Bij de Zweedse subtopper speelt onder anderen Rasmus Lindgren, die bekend is van zijn tijd bij Ajax en FC Groningen. Ook Joona Toivio, ex-speler van AZ en Telstar, staat onder contract bij Häcken.

Akademija Pandev, mogelijk dus tegenstander van FC Utrecht in de tweede voorronde, werd in 2010 door voetballer Goran Pandev opgezet als jeugdacademie. Sinds 2014 heeft de Noord-Macedonische club ook een seniorenelftal, dat zich net als Häcken als bekerwinnaar heeft geplaatst voor de Europa League-voorronde. De club uit Strumica speelt pas sinds 2017 op het hoogste niveau in Noord-Macedonië.

Zrinjski Mostar werd afgelopen seizoen in Bosnië en Herzegovina tweede achter FK Sarajevo. De Bosnische topclub, die tussen 2016 en 2018 drie keer achter elkaar kampioen werd, neemt al sinds 2013 onafgebroken deel aan ofwel de voorronde van de Champions League, ofwel die van de Europa League, maar slaagde er nog nooit in om een hoofdtoernooi te bereiken.

Utrecht moet dus afwachten wie de winnaar wordt van de confrontatie tussen Akademija Pandev en Zrinjski Mostar, die plaatsvindt op 11 en 18 juli. De wedstrijden van AZ en Utrecht staan gepland op 25 juli en 1 augustus. Beide clubs spelen eerst thuis. Feyenoord stroomt overigens vanaf de volgende voorronde in.

 
Meer video's
 
UEFA Europa League
 
AZ
 
FC Utrecht

Poll
Verwacht jij dat AZ en FC Utrecht allebei een ronde verder gaan komen?
Ja
Nee
AZ wel, FC Utrecht niet
FC Utrecht wel, AZ niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties