Luis Enrique treedt definitief terug als bondscoach van Spanje
Woensdag, 19 juni 2019 om 16:07 • Robin BruggemanLaatste update: 16:12

Luis Enrique is niet langer de bondscoach van Spanje. Bondsvoorzitter Luis Rubiales heeft woensdagmiddag in een speciaal belegde persconferentie bekendgemaakt dat de keuzeheer zijn functie neer zal leggen. De precieze oorzaak van dit besluit is niet onthuld, maar Luis Enrique ontbrak tijdens de laatste drie wedstrijden van Spanje al wegens 'privéredenen'.

De bondscoach werd tijdens de duels met Malta, de Faeröer Eilanden en Zweden vervangen door zijn rechterhand Roberto Moreno en hij zal nu definitief de taken overnemen. De 41-jarige oefenmeester werkte al bij AS Roma, Celta de Vigo en Barcelona samen met Luis Enrique en heeft een goede indruk achtergelaten.

Abelardo werd namelijk ook genoemd als beoogde nieuwe trainer van La Furia Roja, maar enkele zwaargewichten in de Spaanse selectie hebben naar verluidt op de definitieve aanstelling van Moreno aangedrongen. De nieuwe bondscoach kan zich gaan voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en de Faeröer, die begin september op de agenda staan.

Voor Luis Enrique betekent zijn afscheid dat er na nog geen jaar alweer een einde komt aan zijn dienstverband als bondscoach. De oud-speler van onder meer Barcelona en Real Madrid stapte in juli van het afgelopen jaar in als opvolger van interim-coach Fernando Hierro. Hij had juist in de aanloop naar het WK het stokje overgenomen van Julen Lopetegui, die op moest stappen nadat duidelijk werd dat hij de nieuwe trainer van Real Madrid zou worden.

 
Spanje
 
Luis Enrique

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties