Mislukte truc van Mendy leidt tot hilariteit bij presentatie voor Real Madrid
Woensdag, 19 juni 2019 om 16:46

Ferland Mendy is woensdagmiddag voorgesteld aan het publiek van Real Madrid. De linksback, die voor 48 miljoen euro overkomt van Olympique Lyon, doorstond eerder op de dag de medische keuring en reageerde bij zijn prestatie verheugd. "Ik ben erg vereerd dat ik voor de grootste club van de wereld mag spelen", aldus de 24-jarige Fransman.

Zoals te doen gebruikelijk bij spelerspresentaties in het Santiago Bernabéu mocht Mendy zijn jongleerkunsten tonen aan het toegestroomde Real-publiek. Dat ging niet helemaal goed, want de miljoenenaankoop liet de bal even van zijn voet springen en wekte daarmee wat hoongelach vanaf de tribune. Dat overkwam eerder overigens ook Theo Hernández en Danilo bij hun presentatie.

Mendy leek er niet mee te zitten en bedankte voorzitter Florentino Pérez voor zijn kans bij Real. "Ik wil de voorzitter en de club bedanken voor het vertrouwen. Hala Madrid." Pérez reageerde op zijn beurt verheugd op de komst van Mendy. "Dit is een grote dag voor deze club. We hebben ons versterkt met de beste linksachter van de Ligue 1. Welkom bij Real Madrid, Ferland Mendy."

Mendy is na Rodrygo, Éder Militão, Luka Jovic en Eden Hazard de vijfde grote aankoop van Real, dat al 343 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers. Mendy kwam de laatste twee seizoenen 79 keer uit voor Lyon, dat hem voor vijf miljoen euro overnam van Le Havre. De linksachter heeft inmiddels vier interlands achter zijn naam staan voor Frankrijk.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Olympique Lyon
 
Ferland Mendy

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties