Manchester United deelt nieuw contract uit aan 'ultieme professional'
Woensdag, 19 juni 2019 om 17:46

Juan Mata blijft Manchester United trouw, zo meldt de club woensdag via de officiële kanalen. De 31-jarige middenvelder leek in eerste instantie zijn aflopende contract niet te willen verlengen, maar heeft deze alsnog met een jaar verlengd. Daarnaast is de optie op een jaar extra in de nieuwe overeenkomst opgenomen. Mata staat voor zijn zesde seizoen in het shirt van the Mancunians.

"Het is geweldig dat ik deze prachtige club met zijn fantastische supporters mag blijven vertegenwoordigen", jubelt de ervaren Spanjaard in een reactie op de website van zijn werkgever. "Ik ben nu vijf jaar speler van Manchester United en ben er enorm trots op dat ik Old Trafford mijn thuis mag noemen."

"Juan is de ultieme professional en een van de meest intelligente spelers waar ik ooit mee heb samengewerkt", deelt manager Ole Gunnar Solskjaer complimenten uit aan Mata. "Zijn benadering van het vak van profvoetballer is een voorbeeld voor jongere spelers. Hij weet als geen ander wat het is om voor Manchester United uit te komen en heeft deze club in zijn hart gesloten."

"Ik ben er erg gelukkig mee dat Juan een nieuw contract heeft getekend. Zijn talent en mentaliteit zijn van onschatbare waarde voor dit elftal", voegt Solskjaer daaraan toe. Mata won in de afgelopen vijf jaar de FA Cup (onder toenmalig manager Louis van Gaal), EFL Cup, Europa League en Community Shield. Daarnaast veroverde hij als international van Spanje in 2010 de wereldtitel en in 2012 de Europese titel. De routinier van the Red Devils heeft 42 interlands achter zijn naam staan.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
Juan Mata
 
Louis van Gaal

Poll
Een goede zet van Manchester United?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties