'Na een aanvaring met Peter Bosz was het beter om te vertrekken bij Ajax'
Woensdag, 19 juni 2019 om 18:28

Anwar El Ghazi maakt zich met Aston Villa op voor de rentree in de Premier League, waar the Villans de afgelopen drie seizoenen ontbraken. De vleugelaanvaller speelde nog niet zolang geleden in het shirt van Ajax, dat hem in januari 2017 voor zeven miljoen euro verkocht aan Lille OSC. De tweevoudig Oranje-international kijkt met Voetbal International terug op zijn laatste periode in de Johan Cruijff ArenA. De herinneringen daaraan zijn niet bepaald positief, ondanks de in totaal 99 wedstrijden namens de Amsterdamse club.

"De laatste periode bij Ajax was niet leuk", beaamt de voormalig Ajacied. "Ik zat op de bank en na een aanvaring met Peter Bosz was het beter te vertrekken. Toch blijf ik Ajax vooral dankbaar voor de kansen die ik kreeg om me te ontwikkelen. Ik heb nog contact met jongens als Joël Veltman en Hakim Ziyech en heb een appgroep met Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer. Ik blijf Ajacied en heb genoten van het afgelopen seizoen."

"Ik dacht soms: Daar had ik ook wel willen spelen, als je ze ziet winnen in Madrid en Turijn", verwijst de buitenspeler naar de succesreeks van zijn oude werkgever in de Champions League afgelopen seizoen. "Ik was met mijn vriendin een paar dagen naar Londen toen Ajax tegen Spurs speelde en we kwamen nog wat Ajax-fans tegen. We gingen niet naar de wedstrijd. De dag erna moest ik weer trainen. Ik ben professioneler dan die speler van Telstar, haha. Ajax heeft het goed gedaan sinds ik weg ben: de Europa League-finale, halve finale Champions League, titel en de beker. En Lille naar de Champions League..."

"Waar ik vertrek, gaat het daarna beter", zo besluit El Ghazi met een kwinkslag. Villa nam hem onlangs voor negen miljoen euro definitief over van Lille. Zijn contract op Villa Park loopt tot medio 2023. De Nederlander in Engelse dienst had een belangrijk aandeel in de promotie, want in de finale van de Championship play-offs tegen Derby County (2-1 overwinning) kwam El Ghazi tot scoren.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Aston Villa
 
Lille OSC
 
Anwar El Ghazi

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties