Lozano blijkt tweede keus; transfer naar Napoli op losse schroeven
Woensdag, 19 juni 2019 om 18:43

Hirving Lozano is slechts tweede keus bij Napoli, zo blijkt uit de woorden van voorzitter Aurelio De Laurentiis. De nummer twee in de Serie A van afgelopen seizoen heeft James Rodríguez boven Lozano op het wensenlijstje geplaatst. Mocht een huurdeal met de middenvelder van Real Madrid mislukken, dan meldt i Partenopei zich alsnog bij PSV voor de aanvaller uit Mexico.

Napoli wil Rodriguez eerst een jaar huren en is bereid daarvoor tien miljoen euro neer te leggen. Daarna moet de overgang definitief worden en ontvangt de Koninklijke een transferbedrag van veertig miljoen euro. "James is de wens van Carlo Ancelotti", laat De Laurentiis weten in gesprek met Radio Kiss Kiss. Ancelotti werkte bij Bayern München en Real samen met Rodriguez en de onderlinge band is nog immer zeer goed. "Ik weet niet honderd procent zeker of we hem kunnen aantrekken, maar over zijn kwaliteiten bestaan geen twijfels."

Meer: Muiterij lijkt druppel voor flamboyante preses: ‘Steek je geld maar in je reet’ | Ex-talent van Ajax debuteert bij Genoa; Hirving Lozano speelt zwak

View this post on Instagram

Niet Hirving Lozano, maar James Rodríguez staat bovenaan het wensenlijstje van Napoli! De kans dat de Mexicaan van PSV verkocht wordt aan de club uit Napels is plots een stuk kleiner... #napoli #lozano #hirvinglozano #psv #psveindhoven #transfer #transfernews #jamesrodríguez

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

De Napoli-preses gaat er in ieder geval alles aan doen om de Colombiaan naar zijn club te halen. "Ik moet mijn coach helpen. Carlo wil James hebben en dan moet ik daar werk van maken, ook al is hij erg duur. Als we geen overeenkomst kunnen sluiten met Jorge Mendes (zaakwaarnemer van James, red.), dan ga ik praten met Mino Raiola, om te kijken of we Hirving Lozano kunnen aantrekken."

Volgens De Laurentiis is het uitgesloten dat zowel Rodriguez als Lozano bij Napoli tekent. "Wat moeten we dan met de spelers die we al in huis hebben?", vraagt hij zich hardop af. "Dat zijn ook geweldige voetballers, en die kunnen we niet negeren. Ik hoop dat we een akkoord kunnen bereiken met James, maar Jorge Mendes is misschien wel de beste en de slimste zaakwaarnemer van Europa. Hij is een vriend van me, maar hij werkt natuurlijk voor zijn spelers. James zal heel duur zijn, dat is zeker. Maar als we een offer moeten brengen om zijn komst mogelijk te maken, dan zullen we dat niet laten."

Lozano, die bij PSV nog vier seizoenen vastligt, werd onlangs door La Gazzetta dello Sport in verband gebracht met Napoli. De Laurentiis zou in totaal vijftig miljoen euro overhebben voor de PSV-aanvaller, maar is dus toch van gedachten veranderd. De Italiaanse krant meldt tevens dat Rodríguez een vervolg van zijn loopbaan bij Napoli verkiest boven een transfer richting Juventus.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Serie A
 
Napoli
 
PSV
 
Hirving Lozano

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties