'Routinier' volgt voorbeeld van Jörgensen en verlengt bij Feyenoord
Woensdag, 19 juni 2019 om 18:57

Feyenoord en Jens Toornstra hebben een principeakkoord bereikt over verlenging van de samenwerking, zo meldt de Rotterdamse club op de officiële kanalen. De middenvelder, wiens oude contract nog twee seizoenen doorliep, ligt met de nieuwe verbintenis tot 2022 vast in De Kuip. Toornstra speelt sinds 2014 voor de Eredivisionist uit Rotterdam en volgt het voorbeeld van Nicolai Jörgensen, met wie Feyenoord vorige week tot een akkoord kwam over een nieuw driejarig contract.

"Het verlengen van de basiskrachten binnen de selectie is minstens zo belangrijk als het toevoegen van vers bloed. Jens bewijst jaar in, jaar uit een speler te zijn waar we op kunnen bouwen en die bovendien vaak voorop gaat in de strijd", reageert technisch directeur Sjaak Troost via de clubsite. "Met zijn ervaring en prestaties kan hij inmiddels tot een van de routiniers worden gezien. Dat maakt hem een van de ervaren krachten waar ook de jongere spelers in onze selectie zich aan op kunnen trekken. Jens is daarnaast natuurlijk een echte Feyenoorder geworden en het is mooi dat we na zijn carrière gaan kijken of hij voor de club behouden kan blijven", aldus Troost.

"Goed voor de kwaliteit van de selectie en belangrijk voor de continuïteit dat spelers als Nicolai en Jens bijtekenen", stelt hoofdtrainer Jaap Stam in een reactie op de nieuwe contracten van het tweetal. "Als speler en als trainer wil je altijd het maximale eruit halen. Daar heb je zulke teamspelers met kwaliteit en een bepaalde sterke mentaliteit voor nodig."

Het absolute hoogtepunt van Toornstra bij Feyenoord kwam in 2017, toen hij met de kampioensschaal in zijn handen stond. Daarnaast veroverde de veelzijdige middenvelder tweemaal de TOTO KNVB Beker en ook twee keer de Johan Cruijff Schaal. De voormalig speler van ADO Den Haag en FC Utrecht staat op 45 doelpunten en 40 assists in 190 wedstrijden in het Feyenoord-shirt.

 
Eredivisie
 
Feyenoord

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties