Man (64) gearresteerd in verband met dood van Emiliano Sala
Woensdag, 19 juni 2019 om 19:34

De Engelse politie heeft woensdag een 64-jarige man gearresteerd die mogelijk te maken heeft met de dood van Emiliano Sala. Hem wordt dood door schuld verweten. De 28-jarige aanvaller, die door FC Nantes kort daarvoor aan Cardiff City was verkocht, kwam op 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk. Uit sectie op het lichaam bleek dat hij bij de crash flinke verwondingen aan hoofd en romp had opgelopen. De politie laat weten dat de verdachte het onderzoek in vrijheid mag afwachten en inmiddels is vrijgelaten.

De politie van het Engelse graafschap Dorset bracht het nieuws woensdag naar buiten tijdens een officieel persmoment. De verdachte is een man uit Yorkshire. Hoofdinspecteur Simon Huxter geeft tekst en uitleg. "We zijn een groot onderzoek gestart naar de omstandigheden rondom de dood van meneer Sala en blijven de komende tijd met de verschillende partijen intensief samenwerken. Onderdeel van het onderzoek is bewijs vinden van een eventueel misdrijf. In dat kader hebben we vandaag een man van 64 uit North Yorkshire gearresteerd op verdenking van het overtreden van de wet. Hij verleent volledige medewerking en is hangende het onderzoek uit zijn hechtenis geplaatst", zo luidt de verklaring van de politie.

Sala was betrokken bij een vliegtuigongeluk boven het Engelse kanaal, toen de Argentijn op weg was richting Cardiff, dat om en nabij de twintig miljoen euro voor de spits had betaald. De aanvaller overleefde het ongeluk met de aircraft van Piper Malibu niet, net als piloot Dave Ibbotson. Zijn lichaam werd enige tijd later gevonden in het wrak op de bodem van de zee. Het lichaam van Ibbotson is nooit aangetroffen, ondanks verwoede pogingen het te achterhalen. Sindsdien is de politie van Dorset druk bezig om de doodsoorzaak van Sala grondig te onderzoeken.

Sala had tijdens de fatale vlucht op 21 januari via WhatsApp contact met zijn familie en liet doorschemeren dat hij vreesde voor een slechte afloop. Volgens de Zuid-Amerikaan maakte het vliegtuig opvallend veel geluid, wat hem doodsbang maakte. De tragedie kreeg een pijnlijk vervolg voor de familie Sala, want vader Horacio stierf drie maanden na het tragische ongeluk van zijn zoon aan de gevolgen van een hartaanval.

De politie verrichtte al eerder twee arrestaties in de zaak-Sala. Het tweetal, twee mannen van 48 en 62, hadden foto's gemaakt van Sala in een mortuarium in Bournemouth en vervolgens verspreid op het internet. De verdachten verschijnen volgende maand voor de rechter.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Cardiff City
 
Nantes
 
Emiliano Sala

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties