AC Milan pikt ervaren opvolger Gattuso transfervrij op bij Sampdoria
Woensdag, 19 juni 2019 om 19:48

Marco Giampaolo is aangesteld als de nieuwe trainer van AC Milan, zo heeft de club uit de Serie A via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. De 51-jarige trainer komt over van Sampdoria en volgt in het San Siro de onlangs opgestapte Gennaro Gattuso op. Giampaolo heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract, met een optie voor nog een jaar.

Giampaolo is een bekende naam in het Italiaanse voetbal. De ervaren coach begint met Milan aan zijn tiende klus als hoofdtrainer. Hij stond eerder aan het roer bij Ascoli, Cagliari, Siena, Catania, Cesena, Brescia, Cremonese, Empoli en Sampdoria. Bij zijn laatste werkgever stond de trainer de afgelopen drie seizoenen onder contract. Ondanks een tot medio 2020 doorlopende verbintenis heeft Sampdoria ermee ingestemd dat Giampaolo transfervrij mag overstappen naar Milan.

Gattuso stapte aan het einde van het afgelopen seizoen op nadat hij er niet in was geslaagd om zich met Milan te plaatsen voor de Champions League. Verschillende namen zongen rond in het San Siro en ook PSV-trainer Mark van Bommel was volgens Italiaanse media in beeld. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Giampaolo, die de zestigste trainer uit de clubgeschiedenis van Milan is. Volgens Italiaanse media wordt Giampaolo bij Sampdoria opgevolgd door Eusebio Di Francesco.

 
Meer video's
 
Serie A
 
AC Milan
 
Sampdoria
 
Marco Giampaolo
 
Gennaro Gattuso

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties