Uithaal van 'Spanjaard van dertig miljoen' is België te machtig op EK
Woensdag, 19 juni 2019 om 20:25

Spanje heeft woensdagavond met 2-1 gewonnen van België op het EK Onder-21. Het winnende doelpunt van Pablo Fornals, voor ongeveer dertig miljoen euro aangetrokken door West Ham United, viel een minuut voor tijd. Het is de tweede nederlaag voor de Belgen, die zondag ook al van Polen verloren (3-2). Een plaats in de halve finale van het EK is dan ook uitgesloten voor het elftal van bondscoach Johan Walem.

Voor Spanje was de start van het treffen in Reggio Emilia zeer bevredigend. Dodi Lukebakio zag een doelpunt nog worden geannuleerd wegens buitenspel. Een minuut later had Dani Olmo meer geluk. Zijn schot was Lokeren-doelman Ortwin de Wolf te machtig. De Rode Duivels lieten het er niet bij zitten en kwamen halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Een hoekschop kwam uiteindelijk bij Sebastian Bornauw terecht, die van dichtbij de 1-1 aantekende.

Aan het slot van een enerverende tweede helft ging het alsnog helemaal mis voor België. Fornals, die Villarreal verruilt voor the Hammers, liet De Wolf volstrekt kansloos met een afstandschot. Een flinke tegenvaller voor de formatie van Walem, die na rust bij vlagen goed voetbal liet zien. In de toegevoegde tijd kwam er geen verandering meer in de stand.

Voor het reeds uitgeschakelde België volgt zaterdag nog een groepsduel met Italië, dat in de openingswedstrijd met 1-3 te sterk was voor Spanje en later vanavond tegen Polen uitkomt. Over drie dagen sluit Polen de groepsfase af tegen Spanje. De drie groepswinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich voor de halve eindstrijd van het EK. De Belgen kunnen zich door de uitschakeling ook niet meer plaatsen voor de Olympische Spelen.

 
Meer video's
 
EK Onder-21
 
België U21
 
Spanje U21
 
Pablo Fornals Malla
 
Ortwin De Wolf

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties