'Ik wilde dat niet doen bij Chelsea, daar was Neres niet goed genoeg voor'
Donderdag, 20 juni 2019 om 00:13

David Neres kwam als talent van São Paulo in het vizier van Piet de Visser. De meesterscout vond de toenmalige tiener een groot talent, maar dacht destijds dat een stap naar zijn club Chelsea te groot zou zijn. Bij FOX Sports noemt De Visser zichzelf samen met Ajax-scout Hans van der Zee 'de ontdekker van Neres'. "Hij was toen achttien jaar", aldus De Visser.

De Visser reisde voor Chelsea regelmatig af naar Zuid-Amerika, op zoek naar de grootste talenten. "Ik heb Neres samen met Hans van der Zee ontdekt bij São Paulo. Toen zeiden we al tegen elkaar: hé, dat is een goede. Hans heeft dat doorgedrukt bij Ajax", aldus De Visser bij het programma Voetbalzomer. De scout koos ervoor om de komst van Neres niet door te drukken op Stamford Bridge.

Meer: ‘Ik denk eerder dat het een houding is, dat Noa Lang helemaal niet zo stoer is’ | Ten Hag mist Labyad tegen FC Twente en is in onzekerheid over Ziyech

"Ik wilde dat niet doen bij Chelsea, want daar vond ik hem nog niet goed genoeg voor. Hans heeft dat toen wel doorgedrukt bij Ajax en een toernooi later hebben die hem aangetrokken. Bij Chelsea had hij niet gespeeld. Ik kom weleens met zo'n jongen en dan zegt de baas (Roman Abramovich, red.): we hebben al dertig toptalenten verhuurd. Je kunt niet bezig blijven."

Neres speelde zich het afgelopen seizoen bij Ajax in de kijker bij bondscoach Tite. Hij mag zich inmiddels volwaardig Braziliaans international noemen en startte beide groepsduels in de Copa América vanuit de basis. "Ik had hoge verwachtingen van Neres. Hij deed leuke dingen, maar nog niet aangepast", aldus De Visser. "Hij had heel goede acties, maar de voorzetten waren niet goed. Hij was niet effectief. Dat had hij bij Ajax wel. Ik denk wel dat hij erin groeit."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Premier League
 
Ajax
 
Chelsea
 
David Neres

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties