Eliminatie dreigt voor Argentinië na slechtste start sinds 1979

Argentinië - Paraguay 1-1
Bondscoach Lionel Scaloni greep na de tegenvaller tegen los Cafeteros in door onder meer Sergio Agüero en Ángel Di María op de bank te houden. Messi vormde daardoor een spitsenkoppel met Lautaro Martínez, terwijl Nicolás Tagliafico wederom aan de aftrap begon. Dit leidde echter nauwelijks tot verbeteringen in het spel en de Argentijnen kwamen een kleine tien minuten voor de rust opnieuw op achterstand toen Richard Sánchez van net binnen de zestien een voorzet van Miguel Almirón binnen knalde. Met Agüero binnen de lijnen voor de tweede helft kreeg Argentinië iets meer grip op de wedstrijd en ruim twintig minuten voor tijd leidde een handsbal van Ivan Piris tot een strafschop, die werd verzilverd door Messi.

Een paar minuten later was er na een late tackle van Nicolás Otamendi ook een penalty voor Paraguay, maar doelman Franco Armani slaagde erin om de inzet van Derlis González te stoppen. Argentinië kwam echter niet meer tot scoren en beleeft daardoor zijn slechtste start aan een Copa América sinds 1979, toen de eerste twee duels werden verloren. La Selección Albiceleste moet zijn laatste wedstrijd winnen van Qatar om direct door te gaan naar te volgende ronde, terwijl Paraguay, dat twee punten heeft, dan niet mag winnen van Colombia. De Argentijnen houden echter ook bij een Paraguayaanse zege nog uitzicht op verdere deelname aan het toernooi, daar twee van de beste nummers drie eveneens doorbekeren.

Colombia - Qatar 1-0
Colombia is dankzij zijn tweede overwinning in twee wedstrijden al zeker van de knock-out-fase. De 1-0 overwinning op Qatar kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand, aangezien het gastland goed weerstand bood en tot laat in de wedstrijd stand wist te houden. De bevrijdende treffer van Duván Zapata viel pas vier minuten voor tijd toen de spits van Atalanta, die de voorkeur kreeg boven Radamel Falcao, een voorzet van James Rodríguez binnen kon koppen.