'PEC Zwolle heeft beet en bereikt akkoord na 'taaie onderhandelingen''
Donderdag, 20 juni 2019 om 14:51

PEC Zwolle heeft in Xavier Mous zijn gewenste nieuwe keeper gevonden, zo meldt De Stentor. De Blauwvingers hebben, na volgens De Telegraaf 'taaie onderhandelingen', overeenstemming bereikt met SC Cambuur over de te betalen transfersom voor de 23-jarige doelman, die naar verwachting voor drie jaar tekent in Zwolle.

Mous was op hoofdlijnen al rond met de Eredivisionist, maar het duurde enige tijd voordat PEC Zwolle eruit kwam met Cambuur. Nu dat akkoord er ligt, kan het management van Mous de laatste details met de Zwollenaren bespreken. De verwachting is dat de doelman binnen enkele dagen zijn handtekening zet onder een driejarige verbintenis.

Mous, die in de belangstelling stond van meerdere binnen- en buitenlandse clubs, speelde het afgelopen seizoen veertig wedstrijden voor Cambuur. De keeper is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, maar wist in Amsterdam niet door te breken. Mous speelde voorafgaand aan zijn Cambuur-periode drie seizoenen voor TOP Oss.

PEC Zwolle is bezig met nog een doelman, want de bedoeling is dat Michael Zetterer op huurbasis overkomt van Werder Bremen. De 23-jarige Duitser heeft zijn contract in Duitsland met drie jaar verlengd en mag daarom uitgeleend worden. PEC was dringend op zoek naar vervangers voor Mickey van der Hart, die naar Lech Poznan is vertrokken, en de gestopte Diederik Boer.

 
Eredivisie
 
PEC Zwolle
 
Xavier Mous
 
Diederik Boer
 
Mickey van der Hart

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties