'Ajax verliest strijd om handtekening van Martin Ödegaard'
Donderdag, 20 juni 2019 om 15:40

Ajax moet een streep zetten door de komst van Martin Ödegaard. De middenvelder van Real Madrid kiest voor een avontuur bij het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz, zo melden De Telegraaf en verschillende buitenlandse media donderdagmiddag.

Ödegaard werd donderdag door het Noorse tv-station TV2 gespot op de luchthaven van Düsseldorf, op een half uur rijden van Leverkusen. De Noor was daarbij in gezelschap van vader Hans Erik en zijn zaakwaarnemer Björn Tore Kvarme. De verwachting is dat Bayer Leverkusen, dat eerder Daley Sinkgraven van Ajax al vastlegde, de komst van Ödegaard op korte termijn bekendmaakt.

De twintigjarige Ödegaard mag vertrekken bij zijn werkgever Real Madrid, waar zijn kansen op speeltijd klein zijn. Het is onduidelijk of de Koninklijke definitief afscheid neemt van de creatieve middenvelder, of dat het gaat om een huurdeal. Ook Ajax had interesse in Ödegaard en directeur voetbalzaken Marc Overmars had zelfs een uitgebreid gesprek met de Noor. In Amsterdam werd hij gezien als de opvolger van Hakim Ziyech, die deze zomer mogelijk vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA.

Ödegaard kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Vitesse en maakte daar een sterke indruk. In 31 competitieduels maakte de linkspoot 8 doelpunten. Daarvoor werd hij door Real anderhalf seizoen uitgeleend aan sc Heerenveen. Ödegaard werd door de Spaanse topclub op zijn zestiende weggehaald bij het Noorse Strömsgodset IF.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
1. Bundesliga
 
Ajax
 
Bayer Leverkusen
 
Martin Ödegaard

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties