Oud-Ajacied Maxwell beschuldigd van mishandeling en doodsbedreigingen
Donderdag, 20 juni 2019 om 17:15 • Jeroen van PoppelLaatste update: 17:20

Maxwell wordt door zijn ex-vrouw beschuldigd van mishandeling en het doen van meerdere doodsbedreigingen, zo meldt het Braziliaanse Globo. De vrouw, Giulia Nagamine, heeft in maart aangifte gedaan tegen de plaatsvervangend sportief directeur van Paris Saint-Germain, die als voetballer uitkwam voor onder meer Ajax en Barcelona. Maxwell zelf ontkent in alle toonaarden.

Het zou al langere tijd niet goed gaan tussen Maxwell en zijn ex-vrouw. In 2012 zou een ruzie zo uit de hand gelopen zijn dat Nagamine twee gebroken tenen en blauwe plekken op haar arm opliep. In de jaren daarna volgden meerdere incidenten, waarbij Maxwell in 2015 doodsbedreigingen zou hebben geuit tegen zijn voormalig geliefde. In 2018 zou dat opnieuw zijn gebeurd.

Maxwell herkent zich geenszins in de aantijgingen. "Ik ben bedroefd om te zien hoe een persoon die ik zolang ken en de moeder van mijn geweldige kinderen, de wet op zo'n manier gebruikt", laat de gestopte linksback weten. "Voor het welzijn van mijn kinderen zal ik mijn volledige onschuld bewijzen en dat dit allemaal een leugen is. Uit respect voor de vrouw van mijn kinderen zal ik hier verder niets over zeggen."

Het huwelijk tussen Maxwell en zijn vrouw is na dertien jaar gestrand. Nagamine zette bijna een jaar geleden een punt achter de relatie en nam de vier kinderen uit het huwelijk mee naar Belo Horizonte in Brazilië. Daar deed ze op 27 maart aangifte tegen Maxwell, die hangende het onderzoek geen contact meer mag opnemen met zijn ex-vrouw.

 
Brazilië
 
Paris Saint-Germain
 
Ajax
 
Maxwell

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties