Brazilië wint met 0-5; bankzitter David Neres ziet concurrent indruk maken

Brazilië haalde in de eerste 45 minuten in de Arena Corinthians niet zijn hoogste niveau, maar ging desondanks toch met een riante voorsprong de rust in. De nodige overtredingen zorgden voor een rommelig spelbeeld, met bijvoorbeeld zes overtredingen in de eerste tien minuten van het duel. Het team van Tite nam in de twaalfde minuut de leiding: na een corner van Philippe Coutinho ging een eerste inzet van Marquinhos tegen het aluminium, waarna Casemiro de rebound van dichtbij verzilverde.

Het gastland kwam na negentien minuten op kolderieke wijze op 0-2. Doelman Pedro Gallese schoot de bal tegen Roberto Firmino aan, waarna het leer op de paal ging. Firmino kreeg de bal weer, zette Gallese op het verkeerde been en sloot met een no-look finish af. Everton schoot het duel na iets meer dan een half uur spelen in het slot. De concurrent van Neres sneed vanaf links naar binnen en schoot de bal vervolgens in de korte hoek van afstand achter Gallese, die ogenschijnlijk meer had kunnen doen: 0-3. Everton had zijn optreden tegen Bolivia, als invaller voor Neres, ook al met een doelpunt opgeluisterd.

Brazilië bleef ook na rust domineren, met ruim zestig procent balbezit, en kwam in de 53e minuut via Daniel Alves op 0-4. Na goed combinatiespel met Arthur en Firmino schoot de captain het leer hoog achter Gallese. Daar leek het lange tijd bij te blijven in Itaquera. Titel hield Neres negentig minuten op de bank en gunde invalbeurten aan Alex Sandro, Allan en Willian. In de slotfase liep Brazilië alsnog verder uit: Willian schoot op aangeven van Everton heerlijk raak. Het was aan Gallese te danken dat Gabriel Jesus in extremis niet 0-6 maakte: de doelman keerde een strafschop van de invaller, die hij zelf onderuit had gehaald. Peru, vier punten uit drie duels, kan nog als de beste nummer drie naar de volgende ronde.

Bolivia - Venezuela 1-3
De Venezolanen hadden slechts twee minuten nodig om de score open te breken. Na een voorzet van Ronald Hernández kwam Darwin Machis voor zijn man en kopte hij van dichtbij raak: 0-1. Venezuela oogde defensief gezien wederom sterk, maar had geluk dat een inzet van Raúl Castro op de paal eindigde. Tien minuten na rust verdubbelde Machis de voordelige marge: na een goede individuele actie mocht het schot van de aanvaller langs Carlos Lampe er ook zijn. Een laag schot van Leonel Justiniano in de 82e minuut betekende de 1-2, maar een rake kopbal van Josef Martinez was vier minuten later het slotakkoord.