Dubbele cijfers voor Ajax bij officieus debuut van Pierie en Martínez

Al in de tweede minuut kopte Klaas-Jan Huntelaar uit een hoekschop raak. Vijf minuten later verdubbelde de ervaren spits de Amsterdamse voorsprong vanaf de strafschopstip. Quick '20 deed al snel iets terug via een droge knal van Tim Zwienenberg, die doelman Dominik Kotarski te machtig was. Quick raakte daarna nog de paal, maar een eigen doelpunt van Yannick Heskamp betekende de derde treffer van Ajax.

Václav Cerny maakte er na iets meer dan twintig minuten 1-4 van, op aangeven van Martínez. De Tsjechische aanvaller tekende even later ook voor de vijfde en zesde Amterdamse goal. Kotarski gaf vervolgens een penalty weg aan Quick, die via een panenka benut werd door Jip Kemna. Noa Lang zette daarna de 2-7 ruststand op het scorebord.

In tweede helft verschenen elf nieuwe spelers aan de aftrap bij Ajax, dat na rust meer moeite had om het net te vinden. Victor Jensen slaagde daar met een punter voor het eerst in. Dani de Wit maakte daarna via een penalty het negende Ajax-doelpunt. In de slotfase kopte Jensen zijn ploeg eenvoudig naar de dubbele cijfers, Brian Brobbey maakte er nog 2-11 van.