Piet de Visser ontsteekt in woede: 'Het is een fucking schande!'
Woensdag, 10 juli 2019 om 12:44

Lionel Messi kon Argentinië in de afgelopen periode niet naar de eindzege van de Copa América gidsen. De aanvaller van Barcelona geldt al jarenlang als de sterspeler van la Albiceleste, maar heeft zijn land nog nooit een grote prijs kunnen schenken. Het Braziliaanse Globo Esporte plaatste Messi zelfs in het flopelftal van de Copa América, maar dat vindt Piet de Visser veel te ver gaan.

"Het is een fucking schande als je Messi in een shitelftal zet", begint de meesterscout bij FOX Sports. "Ik heb alle gegevens van Messi, hoe hij gespeeld heeft. Hij moest de ballen ophalen, passen en afmaken. Elke wedstrijd heb ik genoteerd dat vier man op zijn huid zaten. En maar schoppen tegen hem. En dan zeggen dat hij slecht speelt?! Flauwekul!"

"Hij staat in mijn sterrenelftal van de Copa América. Altijd als nummer tien, maar dan met betere spelers. Ja, hier word ik boos van", aldus De Visser, die het eigenlijk wel knap vond dat Argentinië ondanks het gebrek aan kwaliteit derde is geworden op het toernooi. Dat Messi tijdens de troostfinale tegen Chili rood kreeg na een opstootje met Gary Medel kan De Visser ook niet begrijpen.

"Als die Medel drie keer zo aanloopt tegen mij of jou, wat doe je dan? Dan krijgt-ie een knal. Messi doet hier niks", vervolgt De Visser. De scout weet dat heel Argentinië op Messi rekent. "Hij wil het al jaren een keer doen (een prijs winnen, red.). Hij is een van de weinige vedettes die alles gegeven heeft op deze Copa. Gewerkt, knallen gekregen, vier man op zijn nek en dan nog derde worden. Ik vind het een prestatie."

 
Meer video's
 
Copa America
 
Lionel Messi

Poll
Ben jij het eens met Piet de Visser?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties