FC Emmen en GA Eagles slaan handen ineen: 'Zijn goal staat nog op netvlies'
Donderdag, 11 juli 2019 om 08:00

Alexander Bannink maakt de overstap van FC Emmen naar Go Ahead Eagles. De aanvallende middenvelder, die ruim een jaar geleden trefzeker was in de promotiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-1), speelde sinds 2012 voor de Emmenaren.

In de oefenwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen op 23 juli aanstaande zal Bannink dus het rood-geel dragen, in plaats van het rood-wit-rood. "Alex is jaren van grote waarde geweest en zo een echte Emmenaar geworden", vertelt voorzitter Ronald Lubbers op de clubsite. "Zijn goal in de promotiewedstrijd tegen Sparta staat bij ons allemaal nog op het netvlies."

"We wensen Alex veel succes bij Go Ahead Eagles en we zullen hem blijven volgen." Bannink tekende in 2012 een contract met FC Emmen. Van juli 2015 tot januari 2017 speelde hij voor De Graafschap, waarna hij op huurbasis terugkeerde. In de zomer van 2017 tekende hij een driejarig contract bij FC Emmen.

In totaal speelde Bannink 172 officiële wedstrijden voor FC Emmen, waarin hij 50 keer scoorde. Agelopen seizoen kwam de aanvallende middenvelder tot 24 optredens in de eredivisie. Hij scoorde daarin vier keer. Bannink is de eerste voetballer ooit die de clubkleuren van PEC Zwolle, FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles verdedigt.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Emmen
 
Go Ahead Eagles
 
Alexander Bannink

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties